latinica  ћирилица
10/01/2018 |  19:24 | Аутор: РТРС

Фудбалери Крупе размишљају о изласку у Европу

Фудбалери Крупе са припремама за наставак сезоне почели су јутрос у 10 часова, а у редовима овог клуба, који је другу сезону у премијерлигашком друштву, потајно размишљају и о пласману на европску сцену.
Фото: ФК Крупа -
Фото: ФК Крупа

Пето мјесто на табели послије 18 кола, те пласман у полуфинале Купа адути су изабраника Слободана Старчевића да могу стићи до тог циља који је до прије само неколико година био у домену научне фантастике.

- Имамо велику прилику да први пут изборимо пласман на међународну сцену и нико не може да нам забрани да се томе надамо, иако смо свјесни да ће то бити јако тешко остварити. Испред нас су далеко моћнији и објективно јачи клубови, али док год има наде борићемо се да остваримо циљ - нагласио је потпредсједник Крупе Драгомир Илић.

По његовим ријечима у наредним неколико дана Крупа ће остварити први инострани трансфер, што је такође донедавно било незамисливо.

- Многи клубови се интересују за Елвира Кољића, Александар Вукотића и још неколико наших играча. Веома смо близу да бар једног од њих продамо за "лијепу цифру" и тако још више поправимо и онако сјајну атмосферу у клубу - додао је Илић.

На прозивци биће и неколико играча који ће у наредним данима покушати да се наметну стручном штабу и тако се изборе за ангажман у Крупи.

- Не бих хтио да помињем њихова имена, јер тек треба да покажу шта знају и колико вриједе. Одмах послије прозивке обавићемо први тренинг, а у наредним неколико дана урадићемо и љекарске прегледе и тестирања - истакао је шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић.

Прву контролну утакмицу Крупа ће одиграти у суботу, 20. јануара, против Металегеа.

- Само два дана касније одлазимо на припреме у Умаг, гдје ћемо бити до 4. фебруара. За то вријеме одиграћемо шест контролних сусрета, а имена три противника су већ позната. То су: Домжале, Триглав и Рудар из Велења. У наредним данима сазнаћемо и имена осталих ривала. По повратку из Хрватске настављамо са даљим радом, а за 10. фебруар заказана је "генералка" - додао је Старчевић.

Извор: Глас Српске