latinica  ћирилица
10/01/2018 |  11:23 ⇒ 13:20 | Аутор: РТРС

Козарска Дубица- Прослављен Дан Републике (ВИДЕО)

Дан Републике обиљежен је и у Козарској Дубици. На главном градском тргу окупило се више стотина грађана који су уз кувано вино, музику и пригодан програм славили до раних јутарњих часова.
Козарска Дубица - Дан Републике Српске - Фото: СРНА
Козарска Дубица - Дан Републике СрпскеФото: СРНА

Више стотина Дубичана на главном градском тргу прославило је 26 година постојања Републике Српске. Присутне су забављали Енџи бенд и Крајишки трубачи.

Наша дужност је да обиљежавамо овај датум због свих оних који су уградили живот у темеље Републике Српске, поручено је из Козарске Дубице.

Народни посланик Дарко Бањац рекао је да је "наша порука је порука мира - да пусте да славимо оно што смо ми стварали, а стварали смо слободу и гарант опстанка нашег народа на овим просторима ".

Јовица Шуман, предсједник ОО СНСД-а Козарска Дубица, истиче да је тада стварана Република Српска. 

- Морамо то његовати због оних људи који нису овдје с нама, а који су најзаслужнији што смо ми данас на овом мјесту - нагласио је Шуман.

Овај дан од посебног је значаја за Козарску Дубицу, јер је ова општина одиграла важну улогу у одбрани западних дијелова Републике Српске, истакао је начелник Раденко Рељић.

- Само уз уважавање и толеранцију можемо живјети једни крај других, на начин достојан човјека. Нама не сметају други народи који прослављају своје хероје и своје битке, али ни њима не би требало да сметају наши хероји и наши важни датуми -- рекао је Раденко Рељић, начелник Козарске Дубице.

Поводом прославе Дана Републике, у Козарској Дубици је приређен и ватромет.