latinica  ћирилица
09/01/2018 |  19:12 | Аутор: РТРС

Бх. рукометаши у сриједу играју против Швајцарске

Сутрашњи окршај против Швајцарске вјероватно ће одредити судбину рукометне репрезентације БиХ у квалификацијама за Свјетско првенство 2019. "Змајеви" ће остати у игри за бараж само у случају да не изгубе у Ст. Галену.
Рукометаши БиХ - Фото: nezavisne novine
Рукометаши БиХФото: nezavisne novine

Пораз ће значити неуспјех изабраника селектора Билала Шумана, а утакмица посљедњег кола против истог противника у Тузли неће имати резултатски значај.

Већ након кикса у Талину против Естоније било је јасно да ће бх. рукометашима у двомечу против Швајцараца бити потребна минимално три бода да осигурају прво мјесто. Уочи и током мини-припрема (побједа и пораз против Саудијске Арабије) за посљедња два меча квалификација Шуман се сусрео с озбиљним проблемима. Након Сењамина Бурића, повреде су спријечиле и Николу Прцеа и Ивана Карачића да буду у протоколу за данашњи дуел, док је наступ Мухамеда Торомановића, који је отпутовао с екипом још под знаком питања, такође због повреде. У случају да искусни пивот не буде у ростеру, Шуман ће на тој позицији имати само Владимира Врањеша, те ће вјероватно морати импровизовати с обзиром на то да је немогуће да Врањеш игра у оба правца током цијелих 60 минута.

Утакмица између Швајцарске и БиХ игра се сутра од 18.30.

Извор: Независне новине