latinica  ћирилица
09/01/2018 |  17:54 ⇒ 19:02 | Аутор: РТРС

Шарановић ухапшен због сумње да је убио адвоката Зрелеца

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије ухапсили су недалеко од Зрењанина Владимира Шарановића (1977), због постојања основа сумње да је децембра 2015. године починио кривично дјело тешког убиства над адвокатом Владимиром Зрелецом.
Полиција Србије (архива) -
Полиција Србије (архива)

Осумњичени jе ухапшен по потјерници Вишег суда у Београду и биће спроведен у Централни затвор у Београду, саопштио је МУП.

Иначе, супруга Владимира Шарановића Наташа и помагач у скривању након убиства, Ненад Милојковић, у притвору су скоро два мјесеца.

Против Владимира Шарановића у Вишем јавном тужилаштву у Београду је у току истрага за кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву и он ће у року од 48 сати бити приведен на саслушање.

Њему је још 17. новембра Виши суд у Београду одредио притвор, када је издао и наредбу за расписивање међународне потјернице за њим по којој је данас ухапшен.

Шарановић се сумњичи да је из кола у покрету 1. децембра 2015. године изрешетао адвоката Владимира Зрелеца испред зграде у којој је имао адвокатску канцеларију на Врачару, а био је бранилац његовог рођака Слободана Шарановића који је зимус убијен у Будви.

Три недјеље након оружаног напада, адвокат је подлегао повредама у Ургентном центру.

Наташа Шарановић и Милојковић ухапшени су 14. новембра 2017. године у акцији полиције која је спроведена тог дана на Канаревом брду у оквиру потраге за Шарановићем.

Она се терети за кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а Милојковић за помоћ учиниоцу послије извршења крвичног кривичног дела.

Њима је 14. децембра притвор продужен за још 30 дана.

Полиција је саопштила да је Наташа Шарановић ухапшена у стану на Канаревом брду, у коме је непријављено боравила са својим супругом, и да је у стану пронашла око пола килограма марихуане.

Извор: РТС, Танјуг