latinica  ћирилица
09/01/2018 |  15:06 | Аутор: РТРС

Иванић: Оспоравање 9. јануара не може имати резултат

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић поручио је да они који оспоравају 9. јануар као Дан Републике Српске требају схватити да је то посао који не може имати резултат и да ће српски народ увијек знати цијенити овај датум, јер је тада добио институције које га чувају и обезбјеђују његову равноправност на простору БиХ.
Члан предсједништва БиХ Младен Иванић - Фото: РТРС
Члан предсједништва БиХ Младен ИванићФото: РТРС

Иванић је новинарима у Бањалуци прије свечане академије поводом Дана Републике рекао да му је драго што присуствује обиљежавању 9. јануара - дана када је настала Република Српска, који за све пуно значи, дана када су настале институције које гарантују раноправност Републике Српске и српског народа на овом простору.

"Треба се сјетити свих оних који су дали животе за Републику Српску, припадника Војске Републике Српске, људи који су дали једино оно што су заиста и истински могли дати - своје животе, и врло ми је драго да смо у прилици да овај дан обиљежавамо", поручио је он.

Одговарајући на новинарско питање зашто није присуствовао свечаном дефилеу, Иванић је рекао да је данас дан када треба да се слави и дан када нема намјеру да улази у било какве политичке сукобе.

Извор: СРНА