latinica  ћирилица
09/01/2018 |  09:47 ⇒ 10/01/2018 | 12:11 | Аутор: РТРС

Градови и општине у Српској обиљежили Дан Републике (ВИДЕО, ФОТО)

Поводом обиљежавања Дана и крсне славе Републике Српске, чланови младих СНСД-а у Добоју раширили су у центру града велику заставу Српске.
Добој - застава - Фото: РТРС
Добој - заставаФото: РТРС

"Застава је дуга 26 метара колико и Република Српске има година, а у част оних који су је стварали положили смо вијенце на споменике", рекла је Сања Вулић, предсједница Актива младих СНСД-а Добој.

Припадници Удружења ветерана Петог одреда специјалне бригаде МУП-а Републике Српске у Добоју организовали су данас, поводом Дана Републике, акцију добровољног давања крви којој се одазвало 100 људи.

Акцији, под мотом "Крв за Српску", на Одјељењу за трансфузиологију Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју, одазвали су се чланови удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, као и мото-клубова, са подручја Дервенте, Шековића, Модриче, Бањалуке.

Добој: Припадници Удружења ветерана Петог одреда специјалне бригаде МУП-а Републике Српске (Фото: СРНА)

Приједор

У Приједору је данас подијељено 150 "Пасоша Републике Српске", током прославе Дана Републике коју је на малом градском тргу организовала приједорска организација Младих социјалдемократа у сарадњи са Градским одбором СНСД-а.

Замјеник предсједника Градског одбора СНСД-а Приједор Драгослав Кабић нагласио је да су многи животи дати за Републику Српску, која је једина вриједност око које се сви заједно могу окупити и која мора бити остављена у аманет будућим генерацијама.

Приједор - подјела пасоша (Фото: СРНА)

Секретар Младих социјалдемократа Републике Српске Миленко Вујковић честитао је Дан Републике свим грађанима, истичући да су дијељењем "Пасоша Републике Српске" на својесврстан начин жељели да промовишу туристичке потенцијале.

Вишеград и Андрићград

Свечаности поводом Дана Републике у Вишеграду почела су литургијом у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду, након чега су положени вијенци на споменик руским добровољцима и споменик борцима у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату на Тргу палих бораца. Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организоваће пријем а након тога биће упроличе и пригодни умјетнички програм. На свечаностима које ће данас у Вишеграду бити организоване поводом 9. јануара - Дана Републике биће послужена традиционална српска јела како би се и на тај начин показало богатство народа Српске и дала подршка прослави и очувању Дана Републике. На приједлог општинске управе српску славску трпезу припрема Младена Гојковић из Чачка.

Дан Републике-Вишеград (Фото: СРНА)

Бијељина

У војној цркви у Бијељини данас је ломљењем славског колача прослављена крсна слава и Дан Републике Српске, као и завјетна крсна слава Спомен-храма Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских.

Војни свештеник Васо Поповић рекао је новинарима да Српска православна црква и српски народ прослављају Светог архиђакона и првомученика Стефана као праведника који је примјер како се треба понашати и у страдању.

Бијељина: У војној цркви у Бијељини ломљењем славског колача прослављена крсна слава и Дан Републике Српске (Фото: СРНА)

Поповић је истакао да су крсна слава и Дан Републике Српске, као и завјетна крсна слава Војне цркве у бијељинској касарни "Војвода Степа Степановић", свечано прослављени у овом храму са народом Семберије, уз крсни колач и славско жито.

Уз иконе, у храму је истакнута и српска застава са грбом двоглавог орла, за коју протонамјесник Васо Поповић каже да је симбол јединства српског народа, једно тијело као један народ који воде двије власти, црквена и свјетовна, али под једном круном, симболишући јединство на путу спасења.

Зворник

Поводом Дана отаџбине свечано и у Зворнику. Зворнички Млади социјалдемократи су поводом 26. рођендана Српске у центру града организовали акцију подјеле пасоша Републике Српске грађанима и на тај начин пожељели сву срећу отаџбини у временима која долазе. Симболично, први пасош уручен је градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу, који је истакао да би и Зворник у наредним мјесецима требало да добије улицу "9. јануар". На данашњи дан створена је отаџбина, данас јој желимо да буде још јача, развијенија и вјечна, порука је из Зворника.

Фоча

Дан Републике Српске - 9. јануар обиљежен је у Фочи служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу Божовац, посјетом спомен-соби и полагањем цвијећа на централни споменик српским жртвама Одрамбено-отаџбинског рата.

На пријему за званице, замјеник начелника општине Зоран Елез рекао је да је Српска настала као израз жеље и потребе српског народа за заштитом својих права, интегритета и живота на вјековним огњиштима.

"Република Српска је настала вољом народа да живи од свог рада, на својој земљи у просперитетној и праведној држави. За ту идеју животе су дали најбољи српски синови, а многи су и рањени", рекао је Елез.

Он је навео да је трајна обавеза Српске да брине о онима који су је стварали, те да је Дан Републике велики празник који ће се увијек славити и коме ће се грађани Српске увијек радовати.

Елез се захвалио фочанској омладини која је синоћ уз бакље, ватромет и велику слику Светог Стефана честитала Српској 26. рођендан.

Козарска Дубица

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић честитао је грађанима Дан Републике Српске и позвао Дубичане да вечерас дођу на концерт на градском тргу."Прослава ће почети у 21.00 час, а присутне ће забављати `НГ бенд` и `Крајишки трубачи` из Бањалуке. Прославу ће употпунити ватромет.

Нови Град

На мјесном гробљу Липа у Сводни код Новог Града данас су положени вијенци и прислужене свијеће код споменика браћи Марчета који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенце су положили и свијеће прислужили представници Борачке организације Нови Град, мјесне Борачке организације и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Нови Град, а парастос је служио парох свођански Зоран Благојевић.

На славонском ратишту је 1991. године погинуо Душан Марчета, а двије године касније, 11. јануара 1993. године на Сувој Међи погинула су и његова браћа Драго и Боро.

Њихова мајка Кристина Марчета, која је умрла 24. јула 2005. године, за живота је одликована Орденом Милоша Обилића, Душан и Драго постхумно су одликовани Медаљом заслуга за народ, а Боро Орденом мајора Милана Тепића.

Градишка

У Градишци је данас, поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике Српске, служен парастос и положени вијенци на централно спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је дужност представника власти и грађана да се на Дан Републике поклоне сјенима погинулих бораца који су поставили темеље Републике Српске.

"Они су дали своје животе да бисмо ми данас уживали у слободи и градили Републику Српску", рекао је он.

У Градишци је данас служен парастос (Фото: СРНА)

Дервента

Служењем парастоса и полагањем вијенаца на Централном спомен-обиљежју палим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, данас је и у Дервенти обиљежен Дан Републике Српске и 26 година од њеног настанка. Парастос су служили православни свештеници Црквене општине Дервента.

На тим поводом уприличеном свечаном пријему о историјату Републике Српске и значају 9. јануара говорио је Савко Пећић, бивши командант Осињске бригаде.

Дервента: Полагање вијенаца (Фото: СРНА)

Начелник општине Дервента Милорад Симић рекао је да је и у Дервенти, као и у читавој Републици Српској, свечан дан.

"Дервента и њени грађани се поносе тиме што се боримо да будемо бољи дио Републике Српске. Нама је Република Српска све, једино тако можемо опстати, а опстајући, радећи и градећи, можмо бити срећни и задржати младе људе овдје, истакао је Симић", упућујући честитке поводом Дана Републике.

Прослава у Требињу

Дефилеом аутомобила улицама града и музичким програмом у Требињу ће и ове године бити обиљежен 9. јануар - Дан Републике Српске. Из Борачке организације, која је и организатор обиљежавања, грађани су позвани да у поподневним часовима својим возилима украшеним заставама Републике Српске учествују у колони. Од 20.00 часова биће приређен и ватромет са Црквине. Након ватромета, под платанима биће организован концерт Баје Малог Книнџе, који ће се у случају кише одржати у спортској дворани "Милош Мрдић".

Власеница

У Власеници ће вечерас, на Тргу српских бораца, бити одржана свечаност поводом прославе 9. јануара, Дана Републике Српске. Из општинског Одбора за прославу Дана Републике су позвали становнике Власенице да у што већем броју присуствују свечаности. Биће организован културно-забавни програм, те народно весеље уз кувано вино.

Трново

Свечано ће бити и у Трнову. У Центру за културу биће одржан пригодни културно - умјетнички програм на којем ће наступити чланови Српског културно-умјетничког друштва "Војковићи" Источна Илиџа - фолклорна секција Трново, Етно-група "Трново" и изворна група "Трновке".

Језеро

Поводом Дана Републике данас је у Храму Цара Лазара у Језеру служен парастос за погинуле борце у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.Након парастоса, делегације општине, Борачке организације и породица погинулих, положиле су вијенце на спомен-обиљежје за 33 погинула борца са подручја Језера.

Језеро - служен парастос за погинуле борце у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату (Фото: СРНА)

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић рекла је новинарима да су у овој општини обиљежили Дан Републике, сјећајући се оних који су дали животе за Српску.

"Данас је рођендан Републике. То је и дан слободе нас православаца на овим просторима. Желим да овдје живимо дуго у слози, радости и разумијевању", навела је Ружичићева

Петрово

У Спомен-соби у згради општине Петрово данас су у оквиру обиљежавања 9. јануара - Дана Републике, прислужене свијеће и положено цвијеће за погинуле српске борце у одбрамбено-отаџбинском рату.

"Наше највеће хероје не смијемо заборавити никада, а посебну почаст одајемо им данас, на рођендан домовине коју су својим животима одбранили", рекао је начелник општине Озрен Петковић.

Он је поручио да је обавеза да се у миру чува оно што је одбрањено у рату, саопштено је из Општинске управе.

"Свим српским херојима нека је вјечна слава, а Републици Српској срећан рођендан", навео је Петковић.

Сребреница

Више десетина младих окупило се данас на градском тргу у Сребреници гдје прослављају Дан Републике Српске.Младима, који славе уз музику и кувано вино, почели су да се придружују и старији суграђани.

Поводом прославе 9. јануара, Дана Републике, начелник Сребренице Младен Грујичић и делегације локалних српских удружења произашлих из рата јуче су у Спомен-соби положили цвијеће настрадалим српским цивилима и војницима из ове општине у одбрамбено-отаџбинском рату.

Сребреница - Дан Републике Српске (Фото: СРНА)

Грујичић је организовао и свечани пријем поводом Божића и Дана Републике Српске за представнике вјерског, политичког, културног и привредног живота ове општине, те за представнике породица погинулих и ратне војне инвалиде.

Улице Сребренице украшене су заставама Републике Српске.

Чајниче

У Дому културе у Чајничу одржана је свечана академија поводом Дана Републике, а начелник те општине Горан Караџић рекао је да народ мора бити јединствен - да би се очувала Република Српска.

"Многи су своје животе дали за стварање Републике Српске. То нико не смије да руши. Нигдје нема бољих услова за живот и рад као у Републици Српској, али треба сви да се ујединимо да бисмо могли функционисати на прави начин", нагласио је Караџић.

Он је рекао да велико присуство грађана синоћњој академији у Чајничу указује на значај те манифестације, те додао да се руководство општине потрудило, као и раније, да Дан Републике буде обиљежен достојанствено.

"Девети јануар, Дан Републике Српске, увијек ће се обиљежавати у општини Чајниче", поручио је Караџић.

Прњавор

Млади Општинског одбора СНСД-а у Прњавору данас су, поводом обиљежавања Дана Републике, дијелили суграђанима на градском тргу "Пасош Републике Српске" у којима се налазе основни подаци о Српској и туристичким потенцијалима.

Млади социјалдемократи су на тргу истакли и велику тробојку са натписом "Срећан ти рођендан, Републико!".

Прњавор: Дан Републике Српске - Подјела пасоша (Фото: СРНА)

Предсједник младих СНСД-а Немања Лукић рекао је да је циљ истицања заставе да се покаже да млади воле Републику Српску.

"Жеља нам је и да покажемо да поштујемо жртве одбрамбено-отаџбинског рата чији су животи уграђени у темеље Српске", нагласио је Лукић.

Поводом 26. рођендана Републике Српске данас је у Модричи десет атлетичара рекреативаца трчало 26 километара улицама овог града.

Девети јануар, Дан Републике Српске, свечано је обиљежен и у Вишеграду полагањем вијенаца на споменик Руским добровољцима, као и на споменику погинулим борцима. За 34 погинула борца са подручја општине Језеро положени су вијенци на спомен-обиљежје, док су у Костајници представници општине и Борачке организације положили вијенце на спомен-обиљежје погинулима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У фото галерији погледајте како наши грађани обиљежавају Дан Републике!

Прњавор: Дан Републике (фото: Динко Хуремовић)

Дан Републике- Србац (Фото: Дејан Јовичић)

Дан Републике-Козинци, Градишка (Роланд Гламочић)

Дан Републике - Рогатица (фото:Милош Новаковић)
Фото: РТРС

Дан Републике - Кожухе, Добој (фото: Душко Павлић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске Добој (Фото:Радмила)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото: Бојан Веселиновић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Трн (Фото: Живорад)
Фото: РТРС

Дан Републике (Фото: Милка Шљивић)
Фото: РТРС

Дан Републике (Фото: Бојан Веселиновић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Дубравко Антонић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Гордана)
Фото: РТРС

Дан Републике, Бањалука (Фото: Радован Корићанац)
Фото: РТРС

Обиљежавање 9. јануара (Фото:Данијел дујаковић)
Фото: РТРС

Укрина, обиљежавање Дана Републике Српске (Фото: Дерајић Зоран)
Фото: РТРС

Бијељина - 9. јануар (Фото:Недељко Дивчић)
Фото: РТРС

Обиљежавање 9. јануара, Дана Републике Српске
Фото: РТРС

9. јануар, Дан Републике Српске, Источна Илиџа (Фото: Сања Шкрба)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске , Дуго Поље, Модрича (Фото:Владан)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске, Чајниче (Фото:Дамјан)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске,Станари (Фото:Драган)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске, Ребровац (Фото:Саша Бајић)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске (Фото:Никола Чучак)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске (Фото: Драган Раковић)
Фото: РТРС

9. јануар, Дан Републике Српске
Фото: РТРС

Обиљежавања Дана Републике Српске, Билећа(Фото:Нада Дунђуревић)
Фото: РТРС

Обиљежавања Дана Републике Српске, Дервента (Фото: Срђан Ђекић)
Фото: РТРС

Дан Републике (Фото: Адријана Рикић)
Фото: РТРС

Дан Републике-Бањалука (Фото: Дејан Поповић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Приједор (Фото:Никола)
Фото: РТРС

Дан Републике-Челинац (Фото: Горан Тодоровић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Брод (Фото:Миладинка Лукић)
Фото: РТРС

Дан републике Српске (Фото:Пољавнице, Н.град)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске , Осјечани, Добој (Фото:Миодраг)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бијељина (Фото:Недељко Дивчић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Теслић (Фото:Далибор Ћускић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Теслић (Фото:Стојан Ћускић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Брод (Фото:Слободан Лукић)
Фото: РТРС

Обиљежавања Дана Републике Српске у Аризони (Фото:Ратко Јокић)
Фото: РТРС

Заставе Републике Српске и Србије у Бањалуци (Фото: Борислав Здриња / ZIPAPHOTO)
Фото: РТРС

Заставе Републике Српске и Србије у Бањалуци (Фото: Борислав Здриња / ZIPAPHOTO)
Фото: РТРС

Заставе Републике Српске и Србије у Бањалуци (Фото: Борислав Здриња / ZIPAPHOTO)
Фото: РТРС

Заставе Републике Српске и Србије у Бањалуци (Фото: Борислав Здриња / ZIPAPHOTO)
Фото: РТРС

Заставе Републике Српске и Србије у Бањалуци (Фото: Борислав Здриња / ZIPAPHOTO)
Фото: РТРС

Заставе Републике Српске и Србије у Бањалуци (Фото: Борислав Здриња / ZIPAPHOTO)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Саша Бајић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Србац (Фото:Арежина)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Величани, Требиње (Фото:Неђо Ћук)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Брчко (Фото:Перо)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске , Доњи Подграци (Фото:Марко)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Источно Сарајево (Фото:Марко)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Чесма (Фото:Момчило Топић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Мотике (Фото:Драгица Елез)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Шарговац (Фото: Иванковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Брод (Фото:Маја Лукић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Кнежица
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Горња Радња,Теслић (Фото:Милен Марковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Пале (Фото:Божана Станишић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Повелић, Србац (Фото:Зора и Зоран Цвијић)
Фото: РТРС

Дан Републике (Фото: Милан Плавшић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Озрен
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Славојка Ђукић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Кадињани (Фото:Нада Микић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Кадињани (Фото:Нада Микић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске,Кремна Прњавор (Фото:Љиљана Пеулић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Власеница (Фото:Небојша Живковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото:Драгана Пртија)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Обрад Стојаковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Милица Цађо)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Жарковина Теслић (Фото: Младен Шкребић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Власеница (Фото:Љиљана Савиновић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Власеница (Фото:Љиљана Савиновић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске,Брчко(Фото:Радослав Квргић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Данијел Малинић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото: Дејан и Бојана Будиша)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото:Вук Симић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, ЗХбориште, Брод (Фото:Стефан Бердак)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Зворник (Фото: Марко Михајловић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Бране Кавић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Александра Добријевић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, насеље Чесма, Бањалука (Фото: Бојана Петровић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, насеље Чесма, Бањалука (Фото: Бојана Петровић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, ул. Николе Пашића 11, Бања Лука (Фото: Борис Врховац)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Борка Јањић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, ул. Бранка Ћопића Бања Лука (Фото: Бранко Думановски)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Соколац (Фото: Александар Јакшић, Александра, Горана и Јана)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Добој (Фото: Ђорђе Цвијановић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Драган Чигоја)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Гојко Ковачевић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Мркоњић Град (Фото: Јован Марчета)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Власеница (Фото: Марија Краљевић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Власеница (Фото: Марија Краљевић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, ЗЕВ Бранка Ћопича, Бања Лука (Фото: Небојша Костић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Никола Малешевић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, село Нишевићи (Фото: Станислав Јовичић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, село Нишевићи (Фото: Станислав Јовичић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Братунац (Фото: Јована Јовановић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Сања Крстић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Доњи Жабар (Фото: Слободан Стевановић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Стефан Стефановић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, ул. Степе Степановића 181 Бања Лука (Фото: Тришић Драган)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Велимир Гавриловић из Канаде)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Вучановић Драгана)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото: Зоран Плавшић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Старчевица (Фото:Ратко Милинковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Србац (Фото:Дејан Томић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бранешци (Фото:Божидар Куртиновић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Приједор (Фото:Наташа Гњатовић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске,Јежештица код Братунца (Фото:Петар)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Приједор (Фото:Миленко Пузигаћа)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Станари (Фото:Панчић Миле)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото:Давор Дамјановић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото:Берић Синиша)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Источно Сарајево (Фото:Зоран Матовић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Игор Нинковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске,Шкугрић, Модрича (Фото:Поповић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Куљани, Бања Лука, (Фото:Александар Николић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Колари, Приједор (Фото:Бранко и Нена Колар)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Маринко)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске, Приједор (Фото:Мирјана)
Фото: РТРС

Мали Зејтинлик - обиљежавање Дана Републике Српске (Фото:Марко Јанковић)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске (Фото:Марко Јанковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске,Ђиђево, Фоча (Фото:Владимир Паприца)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Војковићи
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Билећа (Фото:Нада Дундеровић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото: Милан Бабић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Весна Бабић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Божо Марковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото:Јелена Поповић)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске, Бијељина (Фото:Немања Бошковић)
Фото: РТРС

Обиљежавање Дана Републике Српске, Невесиње (Фото:Миодраг Ковачевић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Приједор (Фото: Маринко Билбија)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Рибник (Фото:Дрена Ђукић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Бања Лука (Фото: Милан Шкрбић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Бојан Јерић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Александар Јокић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, насеље Сунце Бања Лука (Фото: Бобан Радић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Данијела Ромић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Данијела Тодић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Дарко Ратковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Ђорђе Шибаревић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, ул. Кнеза Лазара, Добој (Фото: Бранислав Благојевић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Драган Тодоровић, Модрича)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Сарајевска улица, Бања Лука (Фото: Горан Арбутина)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Горан Мартић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Хелена Брканлић из Српца)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Јахорина (Фото: Слободан Дивљак)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Јежештица код Братунца (Фото: Петар Остојић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Љубица Врховац, Бањалука)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Миленко Летић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Миленко Летић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Мирослав Бјелан, Бањалука)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Мирослав Стеванић, Приједор)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Младен Ратковић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Сања Лазић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Соколац (Фото:Бранка Радоњић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Сања Лазић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото: Стеван Дршун)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске - Нишевићи (фото: Станислав Јовичић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (фото: Миладин)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (фото: Павле Радић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске - Пале (фото:Славка Томић)
Фото: РТРС

Дан Републике (Фото:Велибор Сјеран)
Фото: РТРС

Дан Републике , Шековићи (Фото:Слађана)
Фото: РТРС

Дан републике Српске (Фото:Дошло Доситеј)
Фото: РТРС

Дан републике Српске (Фото:Гојко)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Дворови (Фото:Дејан Јовановић)
Фото: РТРС

Дан републике Српске (Фото:Ратко Кајкут)
Фото: РТРС

Дан републике Српске, Бијељина (Фото:Душан Лакић)
Фото: РТРС

Дан републике Српске, Приједор (Фото:Велибор Сјеран)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске,Штрпци, Прњавор (Фото:Миодраг Томић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Војковићи (Фото:Владимир Ристиц)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске, Штрпици, Прњавор (Фото:Миодраг Томић)
Фото: РТРС

Дан Републике Српске (Фото:Борка)
Фото: РТРС