latinica  ћирилица
08/01/2018 |  22:10 | Аутор: РТРС

Mарина Маљковић поново предводи Србију

Најтрофејнији женски стручњак у историји српске кошарке Марина Маљковић, након што се вратила на клупу репрезентације Србије послије само годину дана, поручила је да ниједног тренутка није размишљала када је добила позив предсједника КСС Предрага Даниловића.
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив) - Фото: РТРС
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив)Фото: РТРС

"Моје присуство овде није хир, одлука није донијета након дубоког размишљања, већ онако како се осјећам. Имам дужност према држави, народу и "Карађорђевој звезди" коју сам добила и зато сам лако преломила да се вратим", рекла је Маљковићева на промоцији у Кући кошарке у Сазоновој.

Маљковићева је предводила национални тим до титуле европског шампиона и бронзе на Олимпијским играма у Рију, прије него што је 3. јануара прошле године поднијела остваку због превеликих обавеза.

"Хвала Даниловићу што је имао разумијевања 3. јануара, што је од велике важности за сарадњу. Нисам очекивала, нити размишљала о повратку, тајминг је био јако добар и разумијели смо се у 'двије ријечи', за разлику од непроспаваних ноћи приликом одласка."

Како каже, свјесна је какве су амбиције на наредном првенству Европе 2019. године у Србији.

"Мало људи жели да се врати на место великих успјеха. Свесна сам да ме се, иако сви очекују медаље, ако се не понове добри резултати, многи неће сјећати. Нисам ја важна, радићу најбоље што могу и надам се да ћемо опет обрадовати нацију. Када почне ЕП, мене нико не мора да пита око амбиција. Предочила сам план шта треба да радимо, слиједи период тешког рада. Не трошим лако речи", истакла је Маљковићева.

Предсједник КСС Предраг Даниловић изразио је задовољство што је Маљковићева потписала двогодишњи уговор.

"Био је 3. јануар када није био прелијеп повод, али сада сам срећан што смо опет у овом саставу и што ће Марина бити селектор поново. Веома сам срећан и задовољан, а вјерујем и спортска јавност у земљи", рекао је Даниловић.

Ана Јоковић, потпредсједница КСС за женску кошарку, такође није скривала срећу.

"Сви знамо да ће Србија бити домаћин први пут и то аутоматски значи да смо морали да доведемо најбољег селектора. Нажалост, не учествујемо ове године на Свјетском првенству, играћемо на турниру у Кини. Имамо доста времена да се спремимо", закључила је Јоковићева.

Извор: РТС, Танјуг