latinica  ћирилица
08/01/2018 |  18:13 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

Муслин, Билић, Клинсман... ко ће на Мундијал?

Послије спекулација са именима попут Славољуба Муслина и Јиргена Клинсмана, сада се и Славен Билић нашао међу кандидатима за клупу Аустралије.
Славен Билић - Фото: Getty Images
Славен БилићФото: Getty Images

"Кенгури" су против Хондураса изборили пласман на Мундијал у Русији, Ангелос Постекоглу је отишао, а од новембра до сада Аустралија тражи његовог насљедника.

У то вријеме је и Билић добио отказ од управе "Чекићара", а како хрватски медији пишу, предсједник Фудбалског савеза Аустралије Дејвид Гапоп је разговарао са Билићем.

У случају да наслиједи Постекоглуа, Билић би први пут отишао на Свјетско првенство иако је био селектор Хрватске. Са Хрватима није успио да се пласира на Мундијал у Јужној Африци, али јесте на два Европска шампионата.

Спортски директор Лајпцига Ралф Рангник и Ђани Ди Бјази су сада такође међу кандидатима, а спомиње се и Марсело Бијелса.

Након што је отишао са мјеста селектора Србије, у вези са истом клупом се спомињао и Славољуб Муслин који је Србију одвео на Мундијал.

Србија је у међувремену добила новог селектора Младена Крстајића, а Аустралијанци још чекају да виде ко ће њих предводити за шест мјесеци када почне СП. Аустралија је у групи са Француском, Данском и Перуом.

Извор: Б92