latinica  ћирилица
08/01/2018 |  14:37 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Циљ повећања акциза је да покрене и ојача привреду

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је циљ усвајања сета закона о акцизама да покрене или додатно ојача привредне активности, те да да одређене гаранције да се може повлачити новац из међународних финансијских организација.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Повећање акциза треба да да Републици нови замах у смислу изградње путева и ауто-путева, а повлачење више средстава за посљедицу ће имати ангажовање наше грађевинске оперативе, услужних дјелатности и многих других грана које ће препознати ту привредну прилику", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

На питање како ће се повећање акциза и најављено поскупљење горива одразити на остале трошкове живота, Цвијановићева је истакла да повећање акциза не би требало покренути повећање свих других цијена.

"Акцизе имају своју сврху и не бисмо толико инсистирали на њима да није тако. То су минимална повећања, али треба знати да је Српска мјесто гдје је цијена горива била убједљиво најнижа у цијелој регији, и да ће и са овим повећањем исто бити врло ниска и конкурентна", нагласила је Цвијановићева.

Она је додала да о томе свједоче и редови возила из Хрватске и Србије који долазе у Српску да точе гориво.

Извор: СРНА