latinica  ћирилица
08/01/2018 |  12:56 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Обиљежавање Дана Републике низом манифестација, пренос на РТРС

У Бањалуци ће сутра бити обиљежен Дан Републике Српске низом манифестација којима ће присуствовати званичници Републике Српске, Србије, представници Српске у институцијама БиХ, те бројне званице из региона и свијета.
Дан Републике Српске - Фото: РТРС
Дан Републике СрпскеФото: РТРС

Протоколом је предвиђено да обиљежавање почне у 10.00 часова програмом за дјецу, односно информативно-забавном представом у Дјечијем позоришту Републике Српске.

У 10.30 часова предвиђена је додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима у Палати Републике, а у 12.00 часова свечани дефиле на Тргу Крајине, који ће преносити Телевизија Републике Српске.

Свечана академија биће одржана у Спортској дворани "Борик" са почетком у 14.00 часова, а преносиће је наша телевизија.

У 16.00 часова биће уприличен свечани пријем поводом Дана Републике Српске у Административном центру Владе Српске, који такође можете гледати на нашем програму.

На Тргу Крајине концерт домаћих извођача биће одржан у 20.00 часова, а концерт гостујућих извођача у 22.00 часа. У поноћ је предвиђен ватромет на Тргу Крајине.

Поводом Дана Републике Радио-телевизија Републике Српске реализује отворени програм који почиње у 10.20 часова и траје до 18.15 часова.

Наша телевизија ће од 9.00 часова преносити и Свету архијерејску литургију из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, коју ће служити патријарх српски Иринеј. Предсједник Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић дочекаће данас у Бањалуци Његову светост патријарха српског Иринеја.