latinica  ћирилица
08/01/2018 |  10:59 ⇒ 11:36 | Аутор: РТРС

Бањалука: Поједине продавнице сутра раде до 13 часова

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић донио је одлуку да сутра привремено буде забрањен рад угоститељских објеката, као и точење алкохолних пића ради несметане прославе 9. јануара - Дана Републике Српске.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Одлуком је прецизирано да се сутра до 24.00 часа привремено забрањује рад пословних простора и угоститељских објеката у робној кући Боска и у оквиру хотела Палас, те угоститељског објекта у Музичком павиљону парка "Петар Кочић" - "Стакленац", саопштено је из Градске управе.

Привремено се забрањује и рад пословних простора и угоститељских објеката у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Гундулићевом улицом, до раскрснице са Булеваром војводе Петра Бојовића.

Одлуком градоначелника забрањује се точење алкохолних пића у угоститељским објектима који се налазе у Улици краља Петра Првог Карађорђевића - у дијелу од раскрснице са Тржничком улицом и Булеваром цара Душана, до раскрснице са Улицом олимпијских побједника, у улицама Олимпијских побједника, Милана Тепића, Книнској и Марије Бурсаћ.

Точење алкохолних пића забрањује се и у угоститељским објектима у Улици Веселина Маслеше - до раскрснице са Српском улицом из смјера Трга Крајине, те Јеврејској, Гајевој и Улици Ивана Фрање Јукића.

Градоначелник Бањалуке је одлуку о привременој забрани рада пословних простора, угоститељских објеката и точења алкохолних пића на подручју града донио на захтјев Полицијске управе Бањалука.

ТРГОВИНЕ НА МАЛО, ЦВЈЕЋАРЕ И МЕСНИЦЕ СУТРА РАДЕ ДО 13.00 ЧАСОВА

Меснице, продавнице мјешовите робе и цвјећаре на подручју града Бањалука сутра ће, на Дан Републике, моћи да раде у времену од 8.00 до 13.00 часова, наведено је у закључку који је донио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић. Радојичић је донио овај закључак о радном времену на захтјев Занатско-предузетничке коморе регије Бањалука, саопштено је из Градске управе.

Послодавац је дужан да радницима који ће радити на Дан Републике омогући остваривање права у складу са прописима о раду.

Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града дефинисано је да на дан републичког празника раде од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње и продаје хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, драгстори и трговински објекти у аутобуској и жељезничкој станици, те на бензинским пумпама.

Одлуком је дефинисано да на дан републичког празника, у времену од 8.00 до 21.00 час, раде трговине на мало погребном опремом.

Извор: СРНА