latinica  ћирилица
07/01/2018 |  11:33 | Аутор: РТРС

Обуставе саобраћаја на подручју Бањалуке поводом прославе Дана Републике

Центар Бањалуке ће од сутра до 10. јануара бити затворен за саобраћај због обиљежавања 9. јануара - Дана Републике Српске, најављено је из Ауто-мото савеза Српске.
Бањалука -
Бањалука

Обустава саобраћаја сутра ће бити на снази од 13.00 до 16.00 часова у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Олимпијских побједника до раскрснице са Булеваром Цара Душана, те од раскрснице Алеје Светог Саве и Улице владике Платона до раскрснице Улица Вука Караџића и Видовданска.

На Дан Републике Српске - 9. јануара саобраћај ће бити обустављен од 7.00 часова ујутро у улицама Краља Петра Првог Карађорђевића и Младена Стојановића, на дијелу од раскрснице са Булеваром Цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве.

Обустава саобраћаја од 10.00 часова биће на снази од раскрснице Улице Краља Петра Првог Карађорђевића и Алеје Светог Саве до раскрснице улива Младена Стојановића и Триве Амелице, те у Улици Олимпијских побједника, од раскрснице са Улицом Гундулићева до раскрснице са Улицом Првог крајишког корпуса.

Саобраћај ће бити обустављен у Алеји Светог Саве и Улици Вука Караџића, на дијелу од раскрсница Алеје Светог саве и Улице владике Платона, до раскрснице улица Вука Караџића и Видовданска.

Обустава саобраћаја у овим улицама трајаће све док за то буде постојала потреба, напомињу из Ауто-мото савеза.

Од поднева до 17.00 часова 9. јануара саобраћај ће бити обустављен у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Улицом Гундулићева до раскрснице са Улицом Булевар Српске војске.

У сриједу, 10. јануара, обустава саобраћаја биће на снази од 8.00 до 19.00 од раскрснице Улице Краља Петра Првог Карађорђевића са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице са Улицом Милана Тепића.

Свим улицама на подручју града Бањалука од 7.00 часова 9. јануара до 4.00 часа 10. јануара забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази три и по тоне, осим теретних возила хитних и комуналних служби и возила акредитованих за организацију прославе Дана Републике.

Забрана се не односи на улице на магистралном путу - Булевар Војводе Степе Степановића, Булевар Војводе Петра Бојовића, Булевар Српске војске, те улице Књаза Милоша, Бранка Поповића /источни транзит/, те Мањачких устаника, Омладинска, Крајишких бригада /западни транзит/.

Извор: Независне новине