latinica  ћирилица
04/01/2018 |  19:30 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Пјевачица у затвору због провокативног спота (ВИДЕО)

У Египту је притворена још једна пјевачица због провокативног видео спота на интернету.

Тужиоци су, јуче ухапшену Лајлу Амер, оптужили за нарушавање јавног реда и мира и за "подстицање развратног понашања" троминутним спотом.

Пјевачица у пјесми, за коју је спот и снимљен, уз трбушни плес, називом, односно игром ријечи, асоцира на распрострањену египатску псовку.

Тужилац је рекао да тај спот доприноси "уништењу морала и ширењу порока", а удружење египатских музичара је хитро избацило пјевачицу из чланства јер је њен спот "увреда за народ Египта".

На двије године затвора, крајем прошле године, осуђена је пјевачица Шаима Ахмед - "Шима", на основу сличних оптужби. Казна јој је, послије жалбе, смањена на годину дана. Она је у споту играла у доњем вешу и пред групом младића "сугестивно" лизала јабуку и јела банану.

Двије трбушне плесачице осуђене су 2015. године на шест мјесеци затвора због подстицања разврата, а казне су им касније преполовљене.

У Египту су септембра прошле године десетине људи ухапшене јер су заставом у боји дуге - симболом ЛГБТ, махале на концерту либанске групе чији је пјевач хомосексуалац. Наступи те групе су потом забрањени у Египту чије већински муслиманско друштво постаје све конзервативније.

Извор: БЕТА