latinica  ћирилица
29/12/2017 |  17:28 | Аутор: РТРС

Реклама због које ћете пожељети да оставите пушење (ВИДЕО)

Пушачи знају колико је тешко успјешно се ријешити цигарета, али на то би вас можда могла подстаћи нова реклама коју је објавио Завод за јавно здравство Енглеске у склопу своје антипушачке кампање.
Цигарете - Фото: илустрација
ЦигаретеФото: илустрација

У видеу је приказано како разни отрови из цигарете улазе у крв и шире се тијелом узрокујући оштећења свих органа.

"Људи знају да пушење оштећује плућа, али мало је њих упознато с чињеницом да отров такође долази до других органа. Наша нова телевизијска реклама показује како свака цигарета шаље отровне хемикалије у крвоток у неколико секунди. На овај начин покушавамо да подстакнемо све пушаче да једна од њихових новогодишњих одлука буде престанак пушења", рекао је Џон Њутон из Завода за јавно здравље Енглеске.

Пушењем сваке цигарете у тијело уносимо преко четири хиљаде разних хемикалија од којих су чак 70 доказани узрочници рака.

"Пушење узрокује оштећење унутрашњих органа и костију и повећава шансе за оболијевање од разних болести укључујући рак плућа, костију, бубрега, уста и пробавног тракта. Добра вијест је да без обзира колико дуго сте пушач, престанком пушења у кратком року смањујете тај ризик", објаснила је докторка Даун Харпер.

Извор: Б92