latinica  ћирилица
19/12/2017 |  15:56 | Аутор: РТРС

Саудијски принц купио најскупљи дворац на свијету

У посљедње вријеме често спомињани МБС, саудијски престолонасљедник Мохамед бин Салман, купио је Château Louis XIV. у Француској који се сматра најскупљом кућом на свијету.

За тај дворац, смјештен западно од Париза, наводно је искеширао 300 милиона евра. Нов је, али изгледа као да је из 17. вијека, а иза зидова скрива кино, базен и низ чуда, на примјер фонтане које се контролишу iPhoneom.

Здање је продано мистериозном купцу 2015. године, а иако је идентитет власника замрачен у пореским оазама, медији преносе како су савјетници саудијске владајуће породице потврдили да је ријеч о МБС-у.

И иначе он воли куповати. Сазнало се како је 2015. купио 500 милиона долара вриједну јахту, а приписивало му се и власништво над сликом Леонарда да Винчија која је недавно продана за 450,3 милиона долара (иако је послије објављено да је купац из Абу Дабија).

Истовремено док купује, МБС уводи мјере штедње у Саудијској Арабији, обећава да ће модернизирати ислам и проводи антикорупцијску кампању за коју негира да је политичка чистка.

Извор: Независне новине