latinica  ћирилица
16/12/2017 |  12:49 | Аутор: РТРС

Спријечити пренос надлежности над поштама

Удружење грађана Источна алтернатива Републике Српске позива све српске представнике у заједничким органима и институцијама БиХ да одбаце приједлог да се надлежност над поштанским саобраћајем пренесе са ентитета на ниво БиХ.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

"Тиме се жели ослабити и развластити Република Српска јер су поште један од најбољих промотера српског идентитета", поручују из овог удружења.

Из Источне алтернативе упозоравају да је циљ овог приједлога даље развлашћивање Републике Српске и њено потпуно потискивање у анонимност, односно да се за њу што мање и рјеђе чује у свијету.

"Као и иза ранијих иницијатива за преношење надлежности са Републике Српске на БиХ, која нису прописана Дејтонским споразумом, подмукло стоји такозвана међународна заједница чији представници желе да развласте и укину Републику Српску", оцјењују у овом удружењу.

Према овој оцјени, уколико се "прогура" приједлог за успостављање јединствене поште БиХ, Срби ће бити приморани да користе коверте са љиљанима и поштанске маркице са ликовима Алије Изетбеговића, Насера Орића и других починилаца злочина над српским народом што би било трајно иритирање и психолошко угњетавање српског народа, што се не смије дозволити.

Из Источне алтернативе упозоравају да би након евентуалног преноса надлежности над поштама сљедећи корак политичког Сарајева и међународних медијатора био укидање имена Републике Српске, а тиме и њеног постојања односно нестанка чиме би српски народ изгубио своју слободу и почео процес његове "бошњацизације" и затирања српског постојања на овом простору.

Извор: СРНА