latinica  ћирилица
16/12/2017 |  12:19 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Тешић купио Нинићев шампионски појас

Предраг Тешић, предсједник Општинског одбора Социјалситичке партије Котор Варош, купио је на аукцији шампионски појас Драженка Нинића за 4.100 КМ, а новац је уплаћен на рачун Удружења за рад са особама са аутизмом "Дјеца свјетлости" из Бањалуке.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Аукција је одржана синоћ у спортској дворани Борик на манифестацији "Спартан фајт најт 2", коју су организовали Кик бокс клуб и Боксерски клуб "Свети Георгије".

Тешић је одлучио да шампионски појас поклони будућем Музеју спорта Републике Српске, као први експонат у спортској поставци шампиона из Републике Српске.

"Желио сам да подржим великог патриоту и шампиона Драженка Нинића и његову намјеру да новац уплати у хуманитарне сврхе, али и да појас не заврши у некој од приватних збирки него да остане у Републици Српској", рекао је Тешић.

Он је позвао и друге спортисте да своје трофеје изложе у будућем Музеју спорта Републике Српске како би сва будућа покољења могла на једном мјесту да виде какве спортске хероје је имала Република Српска.

Драженко Нинић се захвалио Тешићу на гесту којим је подржао рад Удружења "Дјеца свјетлости".

"Тешић је небројено пута показао хуманост помажући многима, а посебно ми се свидјела идеја да појас заврши у Музеју спорта Републике Српске као успомена на моје успјехе у рингу", додао је Нинић.

Осим новца од лицитације за појас, и сав приход од купљених улазница је уплаћен на рачун Удружења "Дјеца свјетлости".

Извор: СРНА