latinica  ћирилица
16/12/2017 |  11:24 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Реал против Гремија брани титулу шампиона свијета

Реал Мадрид у финалу Свјетског клупског првенства против бразилског Гремија брани титулу шампиона свијета, вечерас од 18 часова.

Шпански шампион је као побједник европске Лиге шампиона стигао до финала побједом над прваком азијске Лиге шампиона Ал-Џазиром (2:1) из Уједињених Арапских Емирата.

Гремио је, такође, свој пут почео у полуфиналу гдје је као побједник јужноамеричког Копа Либертадореса побиједио мексичку Паћуку (1:0), шампиона Лиге шампиона у Сјеверној и Централној Америци и на Карибима.

Тако ће меч за треће мјесто између Ал-Џазире и Паћуке бити увертира за финале, а оба ова меча играу се на стадиону Зајед Спорт Сити у Абу Дабију.

Реал ће у овом двобоју покушати да одбрани титулу шампиона свијета чиме би постао први клуб који је у томе успио. То би била уједно и трећа титула првака свијета за Галактикосе који би тако изједначили рекорд Барселоне.

На другој страни, Гремио жели своју прву титулу на дебитантском наступу на Свјетском клупском првенству.

Голом против Ал-Џазире у полуфиналу Кристијано Роналдо је стигао шестог поготка на свјетским клупским првенствима и Португалац је сада фудбалер са највише голова у историји овог такмичења. Он је на свјетским клупским првенствима до сада наступио седам пута, а играо је 2008. 2014. 2016. и ове говдине.

Извор: Агенције