latinica  ћирилица
16/12/2017 |  09:51 ⇒ 10:03 | Аутор: РТРС

Хитна обнова бањалучког Студентског центра

Први и други павиљон Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци неће бити привремено санирани, већ ће се по хитном поступку радити њихова комплетна реконструкција.
Студентски дом у Бањалуци послије олујног невремена - Фото: РТРС
Студентски дом у Бањалуци послије олујног невременаФото: РТРС

Диртектор Студентског центра Зоран Бабић рекао је да је на састанку руководства Студентског центра са представницима ресорног министраства речено да ће се по хитном поступку ући у процедуру комплетне реконструкције, што је и био план, а невријеме је само допринијело да се овај процес убрза. Ватрогасци су јуче покрили дио крова, што је засад приоритет.

"Још је све у форми усменог договора, сада слиједе све законске процедуре како би се то спровело, али оно што је најављено је да ће све бити хитно и убрзано", рекао је Бабић.

Приоритет је, како истиче Бабић, да на свим павиљонима буде стављен квалитетан кров, како не би улазила вода и како би их заштитили од даљег пропадања.

Трећи павиљон требало би да буде завршен за неколико радних дана, а студенти ће се уселити тек када надлежна инспекција утврди да нема влаге, нити било какве опасности по здравље. У остала два павиљова ситуација је много комплекснија.

Младен Ћућун, шеф Одсјека за послове цивилне заштите и Професионалне територијалне јединице, истиче да је, уз помоћ специјалних ватрогасних возила, уклоњено на десетине квадрата лима, који су представљали опасност, док је дио однесеног лименог крова враћен на кров. Додао је да су успјели да привремено прекрију дио објекта.

Извор: Независне