latinica  ћирилица
15/12/2017 |  21:59 ⇒ 22:05 | Аутор: РТРС

Хрватским хулиганима одређен притвор

Шесторица хрватских држављана, који су у сриједу учествовали у тучи са навијачима "Партизана" током фудбалске утакмице Партизан - Црвена звезда, саслушани су вечерас у Вишем јавном тужилаштву у Београду гдје су се бранили ћутањем.

Хрватским држављанима је одређен притвор због опасности од бјекства, утицаја на свједоке и због узнемирења јавности. Њима се на терет ставља насилничко понашање на спортској приредби. Данас је испитано пет осимњичених, док је шести још у болници, потврдила је портпарол тужилаштва Татјана Секулић.

Ухапшени су држављани Хрватске Иван Мишковић, Стјепан Миховиловић, Хрвоје Баковић, Јаков Подруг, Анте Фирић и Дамир Товаровић. Фирић је у масовној тучи на јужној трибини стадиона задобио нагњечење мозга и завршио на ВМА. У Хрватској је наводно познат по криминалним радњама.

Притвор је, међутим, предложен за свих шест осумњичених, а о приједлогу за притвор одлучиће судија за претходни поступак Вишег суда у Београду. За дјело које им се ставља на терет запреијћена је казна до 12 година затвора, јер је ријеч о организованој групи. Незванично, код једног од њих нађена је и количина наркотика довољна за неколико година робије. Током опште туче на Партизановом "југу" повријеђено је 18 навијача, а 26 лица је ухапшено.

Извор: Блиц