latinica  ћирилица
15/12/2017 |  21:35 | Аутор: РТРС

Милени Дравић уручен Добричин прстен

Уз дуги, громогласан аплауз и понеку сузу, диви српског глумишта Милени Дравић данас је у Звездара театру уручена награда за животно дјело "Добричин прстен".
Милени Дравић уручен Добричин прстен - Фото: Screenshot
Милени Дравић уручен Добричин прстенФото: Screenshot

У присуству великог броја пријатеља, колега, поштовалаца, највећа српска и југословенска глумица захвалила је својој публици, пријатељима, свом Звездара театру, коме "припада и срцем и душом", Мири Траиловић "која ју је увела у позоришни живот", Центру за културу Тиват који јој је "омогућио да одигра једну од својих најбољих улога у "Бокељском де-молу", Београдском драмском за гостовање у представи "Харолд и Мод", свим телевизијским и филмским продукцијама широм земље којих више нема.

"Лепо је стајати на сцени Звездара театра са прстеном великана и легенде српског глумишта Добрице Милутиновића, на сцени на којој већ две године нисам наступала. У цео овај простор, на сцени, гледалишту, у гардеробама, чак и у зидовима позоришта утиснуте су велике емоције, стрепње, треме, надахнућа, радости играња, а под будним оком Бате, Руже, Боре, Пере, мога Драгана, Ђузе", рекла је Милена Дравић.

Дирнута дугим аплаузом, узвицима "браво", "волимо те", који су одзвањали у пуној сали Звездара театра, Милена Дравић је рекла да је ово велики и значајан тренутак за њен живот".

"Ово ваљда продужава живот. Толико сте ми среће приредили", додала је призната глумица, која је током скоро 50 година остварила близу 200 улога у позоришту, филму и на телевизији, кључна протагонисткиња у најузбудљивијем периоду кинематографије овог простора, која је обиљежила историју српског глумишта друге половине 20. вијека и прве деценије 21. вијека.

На богат опус Дравићеве подсјетио је и "Мали филм о великој Милени" Милоша Радовића са инсертима из филмова и представа у којима је остварила незаборавне улоге.

Милена Дравић као 30. добитник "Добричиног прстена" примила је то признање у години јубилеја - 80 година од како је 1937. ондашње Удружење глумаца даривало Добрицу Милутиновића јединственим прстеном поводом четрдесетогодишњице његовог умјетничког рада.

Извор: Танјуг