latinica  ћирилица
14/12/2017 |  21:40 ⇒ 15/12/2017 | 13:33 | Аутор: РТРС

Одбојкашица Ана Гајић најбоља спортисткиња Српске у 2017. (ВИДЕО)

Одбојкашица Ана Гајић најбољи је спортиста Републике Српске за 2017. годину, одлучио је жири 63. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске у организацији "Гласа Српске".
Ана Гајић - Фото: РТРС
Ана ГајићФото: РТРС

Гајићева је награду заслужила одличним играма у дресу "Бимал Јединства" из Брчког, вишеструког узастопног освајача свих трофеја на домаћој сцени, а ове сезоне са својим клубом осјетила је и атмосферу Лиге шампиона.

"Ово је веома значајно признање које ће засигурно бити подстрек за моју даљу каријеру. Велико хвала свим мојим пријатељима, породици и свима који су ме подржавали да стигнем до ове награде", рекла је новинарима Гајићева, којој је награду уручио предсједник овогодишњег жирија прослављени кошаркаш Ненад Крстић.

Друго мјесто заузео је пливач Никола Бјелајац који није могао да присуствује манифестацији у Банском двору, јер учествује на Европском првенству у Копенхагену, док је трећи бијатлонац Младен Плакаловић.

Послије троје најбољих слиједе кајакаш Дарко Савић, атлетичар Младена Петрушић, рукометаш Ђорђе Ћелић, ватерполиста Срђан Стевандић, џудиста Борислав Богданић, стонотенисер Сања Милојица и боксер Дашо Симеуновић.

Осим за десет најбољих спортиста, награде су додијељене у још десет категорија, те је титулу најбољег спортисте из Републике Српске, награде која је установљена ове године, освојио свјетски првак у џудоу Немања Мајдов из Источног Сарајева, који је у кимону Србије покорио свијет у Будимпешти.

Мајдову је награду уручио предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је истакао да су спортисти најбољи амбасадори града и земље из које потичу.

За најбољег тренера проглашен је шеф стручног штаба Фудбалског клуба "Крупа" Слободан Старчевић, док су титулу амбасадора спорта понијели вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић и кошаркашки тренер Зоран Микеш.

Једна плакета за допринос и развој специјалних паралелних веза Српске и Србије по традицији је отишла у руке предсједнику жирија Ненаду Крстићу.

Дугогодишњи спортски радници у пливању и атлетици Милан Јејинић и Славко Копривица добили су плакету за допринос и развој спорта, док је плакета за спортски догађај године припала Ватерполо клубу "Бањалука", који је био домаћин квалификационог турнира Лиге шампиона.

Најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом јесте члан Кошаркашког клуба инвалида "Врбас" Драган Сикима, док је повеља за изузетан подухват године отишла у руке ски-инструктору Игору Божићу који је слијепе хероине Тању Латиновић и Наташу Арсеновић научио да скијају.

Плакета "Гласа" постхумно је додијељена породици тениског визионара Милана Мише Радаковића, који је био синоним за бањалучки тениски челенџер.

Престижно признање за најбољег спортског новинара године отишло је у руке новинара Алтернативне телевизије Андреја Кнежевића.

Манифестацији у Културном центру Бански двор присуствовали су и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, министри у Влади Српске, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, као и други бројни представници политичког, дипломатског, привредног, медијског, спортског, културног и других сфера живота.

Извор: СРНА