latinica  ћирилица
14/12/2017 |  16:05 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

У буџету града Добоја ни марке нема за породице погинулих бораца! (ВИДЕО)

У буџету града Добоја од 37,7 милиона марака ни марке нема за породице погинулих бораца.
Скупштина града Добоја - Фото: РТРС
Скупштина града ДобојаФото: РТРС

Осим што су избачени из буџета њиховом представнику није дозвољено да се обрати одборницима на сједници Скупштине града, што је изазвало бројне дискусије и осуде.

Нисмо ништа ни очекивали, каже Драго Јовић, предсједник Организације породица погинулих. Таква пракса градских власти присутна је, каже, од раније, јер и када су имали ставку у буџету није им исплаћивана.

"Обрен Петровић од како је дошао на мјесто начелника града ми имамо необјављени рат. Покушавамо да то санирамо, али с њим је немогуће. Он има некакву задаћу, од кога је добио ми не знамо, али је то страховита сатанизација ове категорије", додао је Јовић.

Градоначелник Обрен Петровић није присуствовао сједници , а о разлозима избацивања из буџета разлоге није навео ни његов замјеник.

"Постављам питање, ако је од републичког значаја, а није уврштена у буџет, па шта је проблем? Може Република да финансира ту организацију", истакао је замјеник градоначелника Добоја Небојша Марић.

Одборници опозиције огорчени. Питају како има новца у буџету за све друге категорије, осим за породице погинулих. На ту листу сврставају и грађевинске фирме од којих град планира да купи пословне просторе да би, иако остварују профит, подстакао ту привредну дјелатност.

"У Добоју је све лична прича. Сад је очигледно да Организација породица погинулих није подобна, а да су те грађевинске фирме и те како подобне. Ми то не подржавамо, ми смо против тога", нагласио је одборник СП-а Ведран Глигорић.

"Сматрамо да је то некоректно и крајње нехумано. Прво питање које се поставља коме заправо требају и у коју сврху пословни простори?, пита предсједница Клуба одборника СНСД-а Сања Вулић.

Надлежни наводе да је Град Добој спреман да купи понуђене пословне просторе од стране инвеститора, изграђене на подручју града Добоја и то по цијени од 1.500 до 3.000 марка по квадратном метру .