latinica  ћирилица
14/12/2017 |  09:42 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Шкребић: Владине олакшице повећавају плате радника

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутин Шкребић рекао је да је пословна заједница спремна да све олакшице које ће у наредне три године добити од Владе Српске искористи за повећање плата запосленима.
Драгутин Шкребић     (фото:unijauprs.com) -
Драгутин Шкребић (фото:unijauprs.com)

"Реализација мјера из меморандума о заједничким политикама од 2018. до 2020. године, који је потписан са Владом Републике Српске, утицаће на раст запослености, већи прилив новца у буџет Српске и у извјесној мјери зауставити одлив радне снаге у иностранство", рекао је Шкребић за "Глас Српске".

Према његовом мишљењу, Влади Републике Српске је био потребан овакав документ да би њени челници своје сараднике приморали на бољи рад и одговорност.

"Наша прва мјера јесте смањење опорезивања рада. Тиме би дошло до већег раста запослености, што би повукло и већи обим производње, раст потрошње и прихода од ПДВ-а, чиме ће и прилив новца у буџет Српске бити већи", додао је Шкребић.

Он тврди да су послодавци представницима синдиката нудили много услуга, али да они "користе изборну годину да би наметнули нереалне захтјеве".

Извор: СРНА