latinica  ћирилица
11/12/2017 |  11:42 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Домаћа издања књига за библиотеке у 42 општине

Министарство просвјете и културе Републике Српске откупиће 44 књиге објављене у Српској 2015. и 2016. године које ће бити додијељене народним библиотекама у 42 општине у Српској.
Књиге - Фото: РТРС
КњигеФото: РТРС

Књиге ће бити откупљене од 11 издавача, а на јавни конкурс пријавило их се 15 са укупно 99 публикација. Комисија за откуп књига изабрала је публикације на основу критеријума утврђених конкурсом, саопштило је ресорно министарство.

За откуп су конкурисали издавачи књига од значаја за културу и умјетност Републике Српске из домаће књижевности, преведене књижевности, те публикација из области умјетности које представљају српско културно насљеђе и савремену културу и умјетност. Издавачи су били у могућности да понуде више издања.

Критеријуми за избор били су укупна књижевна и умјетничка вриједност дјела, културни и јавни интерес објављивања дјела, промоција и афирмација књижевности и културе, те квалитетна реализација садржаја и техничка опремљеност публикације.

Књиге ће бити откупљиване по понуђеној цијени. Цијене наведене у понуди не могу се накнадно мијењати, а трошкове достављања библитекама сносиће издавачи.

Резултати јавног конкурса за откуп књига објављених у Републици Српској у 2015. и 2016. години доступни су на порталу Владе Републике Српске на страници Министарства просвјете и културе и на порталу е-култура.

Извор: СРНА