latinica  ћирилица
11/12/2017 |  11:08 | Аутор: РТРС

У наредних пет дана честе промјене времена

У Републици Српској у наредних пет дана очекују се честе промјене времена, са смјеном кише и сунчаних периода, те температуром изнад просјека за ово доба године.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Данас и сутра биће облачно и углавном суво, осим на крајњем југу и југозападу, гдје ће повремено бити слабе кише, док ће вјетар бити јак, повремено и олујни југо, изражен у Крајини и на планинама, навео је Дджурни метеоролог Игор Ковачић.

Због наглог пораста температуре и јаког јужног вјетра сњежни покривач ће се брзо топити. Највиша дневна температура ваздуха данас биће од шест степени на југоистоку до 16 степени Целзијусових на сјеверу и западу, истакао је Ковачић.

Вјетровито, топло и облачно вријеме биће и сутра, када ће слаба киша падати у Херцеговини и понегдје на западу и југозападу, док ће у осталим предјелима бити суво.

У првом дијелу дана дуваће јак, понегде и олујни вјетар, који ће поподне и увече постепено слабити на западу док се на истоку и даље може очекивати вјетар олујне јачине.

Сутра навече очекује се наоблачење са запада које ће донијети кишу. До сриједе ујутро киша ће јачати и у осталим предјелима, док ће на западу у планинама почети да пада сусњежица и снијег. Дневна температура сутра ће бити од 12 до чак 18 степени.

У сриједу ће бити облачно и свјежије са кишом и снијегом на планинама, али ће падавине касно послије подне и навече престати. Јутарња тепмература од пет до 13 степени Целзијусових, након чега ће доћи до пада дневне температуре.

У четвртак јутро свјежије и претежно ведро уз мало облака. Током дана мало топлије уз сунчане периоде и постепено наоблачење на југу и западу које крајем дана доноси повремену кишу. Највиша дневна температура од седам до 13 степени.

Облачно са кишом биће и у петак, када ће дневна температура бити од седам до 13 степени .

Извор: СРНА