latinica  ћирилица
11/12/2017 |  10:39 ⇒ 12:10 | Аутор: РТРС

Термоелектрана "Станари" демантује Шукала

Компанија "Енерџи фајнансинг тим" /ЕФТ/, која је изградила Термоелектрану "Станари", саопштила је данас да је Влада Републике Српске смањењем концесионе надокнаде, а задржавањем надокнаде за кориштење природних ресурса, спријечила незаконито дуплирање надокнада по истом основу.
ТЕ Станари - Фото: илустрација
ТЕ СтанариФото: илустрација

Поводом изјаве народног посланика Адама Шукала у вези са концесионим накнадама и Термоелектраном "Станари", из ЕФТ-а наводе да се одлука Владе Српске не односи само на Термоелектрану "Станари", већ важи за све термоелектране у Републици Српској.

"Неодговорне изјаве појединаца, који то раде због личне промоције, негативно утичу на инвестициону климу у Републици Српској и на потенцијалне инвестиције које су важне за будућност ове земље", наводи се у саопштењу ове компаније.

Шукало је изјавио прије два дана да је измјеном од јануара прошле године омогућено привилегованом концесионару, Термоелектрани "Станари" да не плаћа посебну концесиону накнаду за експлоатацију угља који служи за производњу електричне енергије.

Он је рекао да је другом измјеном у јуну прошле године, концесиона накнада која треба да се плати на произведену електричну енергију од 3,6 одсто смањена на 0,5 одсто.

Извор: СРНА