latinica  ћирилица
11/12/2017 |  10:29 ⇒ 11:43 | Аутор: РТРС

Хан Пијесак и Крупа на Уни без струје

Комплетно подручје општине Хан Пијесак од синоћ је без електричне енергије због нестанка струје на далеководу Залуковик усљед сњежног невремена, речено је из општинског штаба за чишћење локалних путева.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Грађани су без електричне енергије остали синоћ од 22.00 часа, а од јутрос и без воде због прекида напајања црпних пумпи на извориштима Краљева гора и Штекавац.

Локални путеви на подручју ове општине јуче су вечим дијелом очишћени, док ће у селима Џимрије и Караула, као и на путу ка изворишту Краљева гора, машине за рашчишћавање снијега и данас поново уклањати снијег који је вјетар нанио.

Механизација ће данас чистити путеве према удаљеним селима Рубинићи, Капе, Криваче и неколико села до Гођења.

Јак вјетар створио је проблеме и у електроснабдијевању у општини Крупа на Уни.

Руководилац Електродистрибуције Нови Град Вања Бајић рекао је да је квар на далеководу Блатна настао након што је на мрежу пао кров са друштвеног дома у Рудицама, због чега су без струје Крупа на Уни и већи дио подгрмечких села.

Због квара на трафо-станици, од јуче послијеподне без струје су дијелови више бањалучких насеља. Из Електрокрајине је саопштено да би кварови требало да буду отклоњени током дана.

Без струје је и већи дио Фоче. Кварове је изазвао снијег који је падао претходног викенда. Без напона је далековод Бук Бијела који струјом напаја сва села од Бук Бијеле до Тјентишта и Врбнице, као и далековод Челебићи, због чега је без струје велики број села на подручју од Заваита до Челебића.

Струју немају ни становници на подручју Миљевине, затим Козје Луке, Трноваче, Кута и Баљевог поља.

Електричари су јуче успјели да санирају кварове на далеководу Кмур, те да обезбиједе струју за Брод на Дрини.

Јак вјетар додатно је створио проблеме у електроснабдијевању и на подручју општине Нови Град.

Незапамћено невријеме погодило је ноћас Власеницу, оркански вјетар је у градском подручју чупао стабла, скидао кровове са кућа и зграда и ломио саобраћајне знакове.

Оштећена је и електромрежа, па током ноћи потрошачи на ширем подручју општине нису имали струју, али је током јутра и данас већина кварова санирана и електроснабдијевање је нормализовано.

Причињена је велика штета на више десетина зграда и кућа и на локалној инфраструктури. Екипе за процјену штете су на терену, наводе из надлежне општинске службе.

Извор: РТРС/СРНА