latinica  ћирилица
10/12/2017 |  18:29 ⇒ 11/12/2017 | 10:16 | Аутор: РТРС

Шулић: ПДП опет прави лош циркус пред засједање НСРС

Влада Републике Српске и њена премијерка Жељка Цвијановић је у жељи и настојањима да помогне мајкама и породиљама предложила Закон којим би младим мајкама пружила одређену сигурност. Једини који су политизовали ову тему у покушају да опет праве лош циркус пред засједање Народне скупштине су из ПДП-а-рекао је за портал РТРС Денис Шулић, предсједник Младих СНСД-а.
Денис Шулић - Фото: СРНА
Денис ШулићФото: СРНА

Да ли је могуће, пита Шулић, да ПДП осуђује предложене мјере којима се матерински додатак повећава са досадашњих 70 на 405 КМ?

"Како рационално објаснити ову њихову побуну, осим да не могу поднијети ништа добро из Републике Српске па макар се то односило и на нараштаје који долазе. Ако сте господо тражили да се Законом обухвате мајке чија дјеца имају мање од 12 мјесеци, да ли сте се питали на који начин и којим правом Ви управо дискриминишете оне које су родиле прије 13 и више мјесеци? истиче Шулић.

Он додаје да овим потезом ПДП покушава да прикупи јефтине политичке поене обећавајући нешто за шта и сами знају да је немогуће извести и за шта их не подржавају ни њихове колеге из Савеза за промјене.

"Ово је нови Закон који обухвата све незапослене мајке које ће рађати дјецу и нико нема право, ни ви нити ми, да манипулишемо истим", истиче Шулић.