latinica  ћирилица
10/12/2017 |  18:11 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Сњежно невријеме узроковало колапс у општинама Хан Пијесак и Крупа на Уни (ВИДЕО)

Иако је снијег престао да пада, проблеми у појединим општинама су остали. Без електричне енергије је и даље цијела општина Крупа на Уни, док су у Хан Пијеску остали и без воде. У току дана снабијевање струјом и водом у овој општини је нормализовано.
Крупа на Уни - нестанак струје - Фото: РТРС
Крупа на Уни - нестанак струјеФото: РТРС

Усљед снажног невремена које је задесило подручје Хан Пијеска, протекле ноћи, без струје је остало 1.500 домаћинстава. Снабдијевање је оспособљено из алтернативних праваца што је омогућило и водоснабдијевање.

Владо Остојић, начелник општине Хан Пијесак истиче да је град је добио струју још јутрос, а да је вода стигла у току.

Сњежне падавине задале су главобоље и мјештанима Крупе на Уни. Цијела општина била је без струје више од 36 сати. И екипе Електродистрибуције Нови Град већ други дан су на терену. Без струје је још увијек село Блатна, међутим, кварови су само привремено ријешени.

Вања Бајић, директор Електродистрибуције Нови Град  је нагласио да немају довољно материјала да се мрежа доведе у технички исправно стање и додао да је постојећа мрежа којом располаже електродистрибуциај Нови Град трула и дотрајала.

Без напона је само једна трафо станица у Приједору и село Доњи Волар.

Престанак сњежних падавина стабилизовао је и стање на путевима. Ипак, на појединим дионицама снијег је замјенила поледица, због чега се возачима савјетује опрез.