latinica  ћирилица
10/12/2017 |  11:19 ⇒ 11:39 | Аутор: РТРС

У Крању промовисан роман "Сиви капут" Михајла Орловића

У организацији Српског културно-умјетничког друштва "Петар Кочић", у Крању је промовисан роман "Сиви капут" аутора Михајла Орловића, српског књижевника и новинара који је до сада објавио више од 20 књига, романа, пјесама и прича.
Крањ, промоција романа "Сиви капут" - Фото: РТРС
Крањ, промоција романа "Сиви капут"Фото: РТРС

Роман "Сиви капут" или "Хроника једног сјећања" говори о ауторовом дјетињству и о мајци коју није упознао, а за коју га вежу само сјећања на сиви капут и топлину коју би осјећао испод тог капута.

"Овај роман је мала авантура једног дјечака, у који је уткана прича мог дјетињства, а начин писања је веома занимљив", рекао је Орловић и додао да је ово дјело припремао цијели живот, а ставио на папир тек прије три године.

Орловић је додао да је роман изузетно добро прихваћен код читалачке публике, да је био и награђиван, промовисан у више од 30 градова Републике Српске и Србије, те да је роман доживио два издања.

О роману "Сиви капут" публици су синоћ говорили и пјесници који живе и раде у Словенији.

Данас ће се аутор романа дружити са дјецом Срба који живе у Љубљани, па ће им том приликом говорити о дјечјој књижевности, српском језику и томе како настају књижевна дјела.

Михаило Орловић из Бањалуке је и новинар, аутор бројних документарних филмова и репортажа, а тренутно ради на свом новом роману под називом "Вртлог".

Извор: СРНА