latinica  ћирилица
08/12/2017 |  19:35 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Звезда обиљежила 26 година од свјетске титуле у Токију

Руководство, ветерани, фудбалери и стручни штаб Црвене звезде обиљежили су данас један од најзначајнијих датума у клупској историји - освајање титуле шампиона свијета у Токију.
Звезда обиљежила 26 година од свјетске титуле у Токију (фото: Twitter) -
Звезда обиљежила 26 година од свјетске титуле у Токију (фото: Twitter)

Звезда је прије 26 година у финалу тадашњег Интерконтиненталног купа савладала чилеански Коло Коло 3:0 и европској титули придодала и свјетску круну, а тај успјех данас је обиљежен симоболично уз шампањац у свлачионици.

Почасни предсједник црвено-бијелих Драган Џајић прво је честитао екипи на побједи против Келна 1:0 и пласману у другу фазу Лиге Европе.

"Желио бих да искористим ову прилику и да вам честитам на успјеху јер сте обрадовали велики број звездаша. Одиграли сте борбену утакмицу и оно што сте обећали прије меча сте и испунили. Ви сте играчи који су са стручним штабом на челу послије много година доживјели афирмацију и вратили Звезду тамо гдје јој је и мјесто. У име свих људи вам честитам и желим да наставите овако јер имате простора да на прољеће будете још бољи и успјешнији", рекао је Џајић.

Он је потом пожелио да Звезда поново буде првак свијета.

"Прије 26 година постали смо прваци свијета, а та титула је тек ове године озваничена од стране ФИФА. Желио бих да опет доживимо такав успјех. То није лако, али настојте да остварујете што боље резултате. Тако велики успјеси у историји клуба остављају најљепша сјећања. Током претходних година одржавало нас је то што смо били прваци свијета, па је могао да се оправда и понеки неуспјех. Ово што сте ви урадили је велики успјех, много сте обрадовали Звездине навијаче. Сви смо знали још на почетку сезоне да сте одлични играчи, а сада сте то и доказали. Жао ми је што због гужве око утакмице и незгодног момента данас нисмо позвали све играче који су тада постали прваци свијета, али биће прилике и за то", рекао је Џајић.

Извор: Независне новине, Танјуг