latinica  ћирилица
08/12/2017 |  18:23 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Бурно у Скупштини Србије

Предсједница Скупштине Србије Маја Гојковић изрекла је опомену посланику ДС-а Балши Божовићу, јер је, како је рекла, добацио предсједавајућем Ђорђу Милићевићу: "Хоћеш ли да ти залијепим шамарчину?".
Скупштина Србије (фото: www.mondo.rs) -
Скупштина Србије (фото: www.mondo.rs)

- Када сам ушла у салу рекао је потпредсједнику (Милићевићу): "Хоћеш да ти залијепим шамарчину?" и то јавност у Србији мора да зна. Ово је превршило сваку мјеру. Немамо шта да разговарамо на овакав начин. Ово је насиље у парламенту - рекла је Гојковићева када је ушла у салу.

Божовић је напустио салу пошто је добио опомену.

Прије тога сједницом је предсједавао Милићевић који је Божовићу такође изрекао опомену послије чега је одређена краћа пауза у раду.

Гојковићева је касније прекинула сједницу Скупштине Србије наводећи да нема услова за даљи рад.

Божовић: Гојковићева брутално лаже

Посланик ДС-а Балша Божовић каже да је предсједница Скупштине Србије Маја Гојковић изнијела бруталне неистине које је навела као разлог за опомену коју му је изрекла.

Божовић је на конференцији за новинаре у парламенту рекао да апсолутно није истина да је потпредсједнику Ђорђу Милићевићу рекао да ће му ударити шамар и објаснио да је прије одређивања паузе он тражио од Милићевића право на реплику коју није добио, а имао је.

- Милићевићу је и Вјерица Радета рекла - јесте, Божовић је поменут, има право на реплику. Он је све то негирао јер му је (Александар) Мартиновић показивао да ми не да право на реплику. Онда сам подигао Пословник да се позовем на своје право. Одредио је паузу и рекао ми да ми неће дозволити да говорим - рекао је Божовић.

Он је објаснио да је у паузи пришао Милићевићу да га пита зашто му није дозволио да говори, а да је онда ушла Гојковићева, иако је била пауза, која није водила сједницу и рекла у микорофон "Божовић је рекао да ће ударити шамар Милићевићу", што, додао је, апсолутно није истина.

- Није први пут да Маја Гојковић говори тако бруталне неистине, то је говорила чак и када је био неки напад на њу који је измислила, дакле ствар је потпуно јасна, била је пауза, она није водила сејдницу, ушла је и измислила, рекла у микрофон и одлучила да ми да другу опомену - рекао је он.

Извор: Танјуг