latinica  ћирилица
07/12/2017 |  18:44 | Аутор: РТРС

Расвијетљена крађа у добојском обданишту

Полиција је пријавила Тужилаштву Алена Т. из Тешња због сумње да је недавно из вртића "Мајке Југовић" у Добоју украо пет телевизора и 140 марака.
Лопов - Фото: илустрација
ЛоповФото: илустрација

Извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој поднесен је и против Добојлија Мирела С. и Фикрета Р., који су осумњичени да су након ове тешке крађе учествовали у помагању и прикривању.

За Алена Т. се сумња да је у ноћи између 13. и 14. новембра провалио у добојско обданиште "Мајке Југовић", те украо телевизоре и паре, а затим их са преосталом двојицом пренио у стан Мирела С.

Стога је и претресен стан који користи Мирел, те су пронађена четири украдена телевизора, који ће бити враћени вртићу.

Претресена је и кућа коју користи Фикрет Р., гдје су нађени оквир за аутоматску пушку и наставак за тромблон, али и дрога.

"Нађена је пластична кутијица и пластична врећица са материјом која асоцира на марихуану, укупне тежине од 40,5 грама, али и смотуљак исте материје, те пластична врећица са прашком који асоцира на спид, тежак око два грама, као и пластична врећица у којој је било седам таблета екстазија", рекли су "Независним" из добојске полиције.

Притом, из ПУ Добој је јуче одвојено саопштено да су припадници ПУ Теслић ухапсили два лица због сумње да су заједно са једним седамнаестогодишњаком, уз остало, извели четири крађе и седам тешких крађа на подручју Теслића.

"Независне" незванично сазнају да су у питању Теслићани Стефан К. и Симеон Ђ. На мети су им, сазнајемо, били акумулатори, бушилице, брусилице, моторне пиле и слични предмети.

Претресене су куће које они користе. Пронађен је дио украдених предмета. Уз остало, у мјесту Младиковине, код Теслића, пронађен је и нерегистровани субару, који су они украли 1. децембра године.

Тројка из Теслића осумњичена је и да је девастирала Друштвени дом у Булетићу, а гдје је полупано више прозора, посуђе, есцајг, те намјештај, а нису поштедјели ни иконе светаца.

Извор: Независне новине