latinica  ћирилица
06/12/2017 |  16:34 ⇒ 16:47 | Аутор: РТРС

Мектић учествовао на конференцији Интерпола у Дохи

Министар безбједности БиХ Драган Мектић учествовао је у Дохи на међународној конференцији Интерпола о борби против трговине људима и кријумчарења избјеглица, гдје се састао са министром административног развоја, рада и социјалних послова Катара Иса Бин Сад ел Наимијем.
Сарајево - Доха - Мектић - Фото: СРНА
Сарајево - Доха - МектићФото: СРНА

Конференцији, у организацији Министарства унутрашњих послова Катара и Интерпола, присуствовало је више од 200 представника земаља и међународних организација које дјелују у области борбе против трговине људима, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

"Мектић је током боравка у Дохи са Наимијем разговарао о унапређењу сарадње, размјени информација и искустава у области борбе против трговине људима. Наими је упознао Мектића о измијењеним процедурама које олакшавају долазак и ангажовање радника из БиХ у Катару", наведено је у саопштењу.

Током састанка је истакнуто да постоји интерес грађана и фирми из Катара за инвестирање и туристичке посјете БиХ, посебно након успостављања директне авионске линије за Сарајево.

Мектић је нагласио да безбједносне и друге агенције у БиХ предузимају мјере како би створили безбједно окружење и амбијент за привлачење страних инвеститора и туриста.

Извор: СРНА