latinica  ћирилица
06/12/2017 |  15:56 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

У Козарској Дубици о реализацији инфраструктурних пројеката

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Сенад Братић и министар расељених лица и избјеглица Федерације БиХ Един Рамић разговарали су данас са званичницима Козарске Дубице о заједничкој реализацији инфраструктурних пројекта на подручју ове општине.
К.Дубица - Братић и Рамић о заједничкој реализацији инфраструктурних пројекта на подручју ове општине - Фото: СРНА
К.Дубица - Братић и Рамић о заједничкој реализацији инфраструктурних пројекта на подручју ове општинеФото: СРНА

"Представили смо програме и пројекте које финансира федерално Министарство расељених лица и избјеглица и пројекте које смо у општини Козарска Дубица финансирали у протекле двије године у износу 440.000 КМ", рекао је Рамић новинарима.

Он је навео да су то били различити пројекти и програми, од изградње стамбених објеката, обнове порушене инфраструктуре, пројеката запошљавања у области пољопривреде и слично.

"Договорено је да ћемо већ у идућој години заједнички финансирати нове инфраструктурне пројекте, а из разговора са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем имам осјећај да ће та сарадња бити успјешна и да ће донијети бољи квалитет живота повратника и свих становника ове општине", рекао је Рамић.

Братић је рекао да је радни састанак са руководством општине Козарска Дубица протекао у коректној и пријатељској атмосфери.

"Посебно сам потенцирао положај повратника и удружења која се баве том проблематиком и добио сам увјеравања начелника Рељића да ће општина Козарска Дубица помоћи у оквиру својих буџетских могућности, с обзиром на озбиљну финансијску ситуацију", рекао је Братић.

Он је истакао да су активности федералног Министарства расељених лица и избјеглица добар примјер и приступ рјешавању животних проблема грађана.

Рељић је рекао да су Рамић и Братић током радног састанка упознати о функционисању општинске управе и начинима на који општина помаже повратницима.

"Захваљујући пројекту који је релизован ове године у насељу Кривдића брдо асфалтирана је нова саобраћајница, а укупна вриједност радова које је подржало федерално Министарство је 25.500 КМ, док је општина Козарска Дубица уложила око 6.000 КМ", рекао је Рељић.

Он је потврдио да је на састанку договорено да многи пројекти, који су већ припремљени, буду подржани из Министарства расељених лица и избјеглица ФБиХ сљедеће године у већем финансијском обиму.

Током боравка у Козарској Дубици, Рамић и Братић су у насељу Кривдића брдо посјетили асфалтирани дио Улице Степе Степановића у дужини од 200 метара, као и муслиманско добротворно друштво "Мерхамет" у овој општини.

Извор: СРНА