latinica  ћирилица
06/12/2017 |  15:44 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Додик: Изетбеговић показао каква је БиХ (ФОНО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је у изјави Срни да је данашњим понашањем током званичне посјете Србији бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић показао колико је БиХ у потпуној дезорганизацији и доказао да је неко ко опструише сваки могући договор.


Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Чудим се да је предсједник Србије Александар Вучић могао и да помисли да може да има неке договоре са Предсједништвом у коме се налази Изетбеговић, који је познат по томе што опструише било какав могући договор са БиХ", рекао је Додик на питање да прокоментарише реакцију Изетбеговића када је у току заједничке конференцији за новинаре у Београду са предсједником Србије демантовао наводе о односу БиХ према питању Косова које је неколико минута прије изнио предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.

Предсједник Српске је нагласио да је Изетбеговић јавно показао ружно лице лоших односа у Предсједништву БиХ, те додао да је јасно да БиХ не може и неће признати самопроглашено Косово и да је апсолутно принципијелан био став који је, како се могло чути, договорен на састанку, а који је Изетбеговић покушао да демонтира.

"Ту је само ново што није сачекао да се врати у Сарајево па све разваљује, него је сада то урадио на лицу мјеста, очигледно нестрпљив и неодговоран, какав и иначе јесте", рекао је Додик.



Он је оцијенио да је такво понашање Бакира Изетбеговића једнако понашању његовог оца и некадашњег муслиманског ратног лидера Алије Изетбеговића.

"Бакир Изетбеговић је рекао да наставља политику свог оца, а она је написана у 'Исламској декларацији', тако да ту ништа није нејасно", закључио је Додик.

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић данас је у току заједничке конференције за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем демантовао наводе које је неколико минута прије изнио предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.

Изетбеговић се обратио јавности након што је Вучић рекао да му је Човић јасно поручио како је став Предсједништва БиХ да слиједи политику Србије у вези са признавањем Косова.

Он је рекао да ће се ставови БиХ доносити у Сарајеву и да ће их доносити чланови Предсједништва БиХ, односно да се спољна политика БиХ неће креирати у Београду.

Извор: СРНА