latinica  ћирилица
05/12/2017 |  19:20 | Аутор: РТРС

Одређени кандидати за најбоље у фудбалу у Српској

Манифестација "Дан фудбала" Републике Српске у којој ћемо сазнати најбољег и најперсепктивнијег играча, најбољег тренера, спортског радника и судију у Републици Српској у 2017. години одржаће се крајем јануара у Бањалуци.
Фудбалски савез Републике Српске - Фото: РТРС
Фудбалски савез Републике СрпскеФото: РТРС

Манифестација се одржава у организацији Спортског Журнала, Фудбалског савеза Републике Српске и Министарства породице омладине и спорта. Након данашње сједнице позната су имена кандидата у свим категоријама.

Кандидати за награду за најперспективнијег играча која носи име "Срђан Каћар" су Владимир Јован Павловић (Жељезницар Спорт Тим), Владан Даниловић, (Борац), Бесим Шербечић (Радник), Немања Драгутиновић (Дрина) и Дамјан Крајишник (Звијезда 09).

У конкуренцији за најбољег фудбалера који ће добити трофеј "Велимир Сомболац" су Огњен Јаћимовић (Рудар Приједор), Александар Вукотиц (Крупа), Велибор Ђурић (Радник), Петар Кунић (Борац) и Александар Милаковић (Текстилац).

За награду "Илија Миљуш" која се додјељује најбољем тренеру конкуришу Младен Жижовић (Радник), Вељко Цвјетиновић (У13 ФСРС), Слободан Старчевић (Крупа), Златко Јелисавац (Рудар Приједор) и Вуле Тривуновић (Борац).

Кандидати за награду за најбољег спортског радника "Илија Миљуш" су Вукашин Ђаковић (Рудар Приједор), Младен Крстајић (Радник), Мурвет Барјактаревић (Слога Добој), Милан Реновица (ОФК Гласинац 2011) и Миленко Петровић (ШФ Гламочани).

У трци за најбољег судију у 2017. години су Лука Билбија (Приједор), Рајко Ђордић (Градишка), Велимир Дринић (Модрича), Славољуб Гогић (Источно Сарајево) и Радислав Качавенда (Градишка).

Извор: Независне новине