latinica  ћирилица
05/12/2017 |  12:42 ⇒ 15:46 | Аутор: РТРС

Додик на отварању зграде Основног суда у Бањалуци

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће данас у Бањалуци свечаности поводом отварања зграде Основног суда.
Основни суд у Бања Луци (архив) - Фото: РТРС
Основни суд у Бања Луци (архив)Фото: РТРС

Отварање зграде најављено је за 14.30 часова, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Раније је најављено да ће отварању нове зграде Основног суда присуствовати и предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, министар правде Републике Српске Антон Касиповић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк.

Осим нове зграде Основног суда данас ће бити отворена и реконструисана зграда Окружног суда за шта је утрошено 5.200.000 КМ које је обезбиједила ЕУ.

У Министарству правде Српске наводе да је реконструисан и адаптиран дио постојеће зграде Основног суда у Бањалуци и изграђени подрум, приземље и четири спрата гдје ће бити смјештени архивски простор, писарница, суднице, канцеларије за судије и стручне сараднике, санитарије кантина и простор за судску полицију.

Пројекат реконструкције старог дијела и изградње нове зграде Основног суда и реконструкције Окружног суда у Бањалуци, спровело је Министарство правде Републике Српске у сарадњи са Делегацијом ЕУ у БиХ и Високим судским и тужилачким савјетом БиХ.