latinica  ћирилица
04/12/2017 |  12:51 ⇒ 13:39 | Аутор: РТРС

Одбрана ће инсистирати да генерала Mладића прегледају српски љекари

Одбрана некадашњег командата Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића инсистираће на томе да га прегледају српски љекари, рекао је данас његов адвокат Драган Иветић.
Ратко Младић (Фото: screenshot) -
Ратко Младић (Фото: screenshot)

"Ми још чекамо одговор на наш захтев да српски лекари отпутују и да га прегледају", рекао је Иветић на конференцији за новинаре у Москви.

Он је подсјетио да је то одобрио Механизам за међународне кривичне судове /насљедник Хашког трибунала/, али да је главни љекар у Хашком трибуналу то блокирао, јавила је РИА Новости.

"Чекамо коначну одлуку, а ако она не буде позитивна, онда ћемо се жалити Механизму", рекао је Иветић, који се обратио путем видео-моста на конференцији за новинаре, коју је организовала новинска агенција Русија данас.

На конференцији би требало да се обрате и генералов син Дарко Младић, као и члан Комитета руске Думе за одбрану и предсједник руског Комитета за одбрану генерала Ратка Младића посланик Павел Дорохин, те руски академик и историчар Јелена Гускова.

Послије затварања Хашког трибунала, разматрање жалби прелази на Механизам.

Првостепено вијеће Хашког трибунала осудило је некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Извор: Срна