latinica  ћирилица
04/12/2017 |  12:16 | Аутор: РТРС

Грејем: Близу сукоб са Сјеверном Корејом, склонити породице из Јужне Кореје

Амерички републикански сенатор Линдзи Грејем позвао је Пентагон да почне са склањањем породица припадника америчке војске из Јужне Кореје упозоравајући да се ближи сукоб са Сјеверном Корејом.

 "Лудо је послати супруге и дјецу у Јужну Кореју с обзиром на провокације Сјеверне Кореје. Тако да желим да они (Пентагон) престану са слањем и мислим да је сада вријеме за почетак склањања породица америчких војних лица из Јужне Кореје", рекао је Грејем, који је члан сенатског одбора за оружане снаге, за Си-Би-Ес, преноси Ројтерс.

Након што је Сјеверна Кореја у сриједу испалила најновију интерконтиненталну балистичку ракету далеког домета у чијем домету је, према наводима званичног Сеула, и Вашингтон, Грејем је истакао да је овај догађај доказ да се ближи војни сукоб.

"Приближавамо се војном сукобу зато што Сјеверна Кореја иде ка технологији интерконтиненталне балистичке ракете са нуклеарним оружјем на врху која не само да може да досегне до Америке, већ и да испоручи то оружје. Понестаје нам времена", рекао је Грејам.

Како подсјећа агенција, администрација америчког предсједника Доналда Трампа у више наврата је саопштила да су све опције на столу када је ријеч о рјешењу питања балистичког и нуклеарног оружаног програма као и војног програма Сјеверне Кореје, али да и даље преферира дипломатски пут.

Извор: Политика (Танјуг)