latinica  ћирилица
03/12/2017 |  15:21 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

У Вишеграду откривен мурал са ликом Караџића и Младића

Чланови Одбора ратних војних инвалида Борачке организације општине Вишеград данас су, поводом Међународног дана лица са инвалидитетом, открили мурал са ликом првог предсједника Републике Српске Радована Караџића и генерала Ратка Младића у згради Борачке организације.
Вишеград: Откривен мурал Караџићу и Младућу - Фото: СРНА
Вишеград: Откривен мурал Караџићу и МладућуФото: СРНА

"Мурале посвећене првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу и команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу, открили смо данас у присуству великог броја наших чланова", рекао је предсједник Предсједништва општинске Борачке организације Милисав Васић, те додао да је аутор мурала Марија Митровић.

Васић је навео да је поводом Међународног дана особа са инвалидитетом уприличен пријем за ратне војне инвалиде од прве до десете категорије, односно за око 175 чланова ове категорије.

Он је додао да су складу са могућностима помажу породице ратних војних инвалида и породице погинулих бораца.

Чланови Одбора ратних војних инвалида данас су у Вишеграду положили цвијеће на централно спомен-обиљежје погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату.

Васић је напоменуо да је у протеклом рату на простору Републике Српске рањено 21.030 људи.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида Драго Папић рекао је да ове категорије имају одређену помоћ општине Вишеград и општинске Борачке организације.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово прилика да лица са инвалидитетом укажу на проблеме са којима се сусрећу, а да општина у складу са могућностима помогне ове категорије.

Он је навео да су обиљежавањем овог дана показали да они који су заслужни за стварање Републике Српске нису заборављени нити ће то бити, те подсјетио да се из општинског буџета издвајају значајна средства за Борачку организацију, која својим дјеловањем помаже ове категорије.

Извор: СРНА