latinica  ћирилица
02/12/2017 |  08:26 ⇒ 09:16 | Аутор: РТРС

Снијег отежава саобраћај

На путевима преко Романије отежано се саобраћа због сњежних падавина, док на подручју Источног Сарајева, Кнежева и Мркоњић Града снијег пада, али се не задржава на коловозу, саопштено је из Ауто-мото савеза Република Српске.
Снијег - Фото: илустрација
СнијегФото: илустрација

Одрони су учестали на дионицама Бањалука-Црна Ријека, Кнежево-Турбе, Трново-Фоча и Рогатица-Устипрача-Вишеград.

На подручју Федерације БиХ због нових сњежних падавина јутрос се спорије саобраћа у централним и источним крајевима, посебно на путним правцима Бугојно-Нови Травник, Горњи Вакуф-Прозор и Олово-Кладањ.

Возачима се савјетује опрез и због поледице на сјеновитим дијеловима пута, преко планинских превоја, мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима.

Из АМС савјетују максимално опрезну вожњу прилагођену условима на путу, те упозоравају да се на пут не креће без зимске опреме.

На подручју Новог Града у рад су пуштени семафори на магистралном путу Нови Град-Бихаћ /код зграде Електродистрибуције/, те код моста на ријеци Сани на путним правцима Костајница-Нови Град и Нови Град-Бихаћ.

На магистралном путу дионица Клашнице један-Прњавор због изградње ауто-пута Бањалука-Добој долазиће до измјене у одвијању саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем. За вријеме извођења радова саобраћај ће бити регулисан привременом сигланизацијом.

Због изградње моста у Крепшићу обустављен је саобраћај на магистралном путу Лончари-Брчко један. Обустава саобраћаја биће на снази до 31. децембра, а возила се пресумјеравају на регионални пут Брчко-Церик, на локалне путеве и улице у насељу.

На снази је обустава саобраћаја кроз град Бијељину у улицама 27. марта и Српске војске, па се путничка возила преусмјеравају на градске улице, док се саобраћај теретних возила одвија искључиво обилазницом.

Обустављен је саобраћај на дионици Љубогошта-Пале због санације у тунелу Каловита Брда, па се возила преусмјеравају на обилазницу у непосредној близини.

Успорено се саобраћа магистралним путем Бањалука-Јајце због клизишта на локалитету Српских Топлица.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До због чега се саобраћај одвија једносмјерно преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Радови се изводе и у градској зони у Невесињу на дијелу магистралног пута Невесење једна-Невесиње два, због чега је измијењен режим саобраћаја. Радови се изводе свакодневно од 7.00 до 17.00 часова.

У току су радови на магистралном путу Лончари-Брчко један и Брчко два-Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршени су планирани радови на санацији клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена овим радовима, остаје на снази забрана саобраћаја теретних возила, која су преусмјерена путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због активираних клизишта на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача саобраћа се неизмјенично једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

Извор: СРНА