latinica  ћирилица
01/12/2017 |  18:09 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Шарчевић: Јачање сарадње у области образовања

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас, у свом кабинету, са министром просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младеном Шарчевићем.
Цвијановић и Шарчевић (Фото:влада.рс) -
Цвијановић и Шарчевић (Фото:влада.рс)

На састанку је разговарано о могућностима јачања сарадње у областима образовања, те размјени добрих пракси између Републике Српске и Републике Србије.

Предсједница Цвијановић је истакла да је Влада Републике Српске улагање у знање препознала као једну од најважнијих активности и чврсто је опредијељена да унапређује и развија услове школовања и студирања.

С тим у вези је нагласила неопходност наставка реформи свих нивоа образовања у Републици Српској, како би се наука приближила потребама тржишта рада.

Овом приликом је истакнуто да ће Република Српска примијенити корисне ефекте низа реформских закона које је донијела Србија, а који имају за циљ повећање квалитета и ефикасности цјелокупног образовног система.

Састанку је присуствовао министар просвјете и културе у Влади Републике Српске Дане Малешевић и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић.