latinica  ћирилица
30/11/2017 |  16:21 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Талић: Створити повољно окружење за потенцијалне инвеститоре

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић оцијенио је веома важним ширење пословних зона те намјере града да усмјери све снаге на јачање привредног амбијента, јер је намјера да се створи што повољније окружење за привреднике и потенцијалне инвеститоре.
Пословна зона у насељу Рамићи - Фото: СРНА
Пословна зона у насељу РамићиФото: СРНА

Талић је током посјете пословној зони у насељу Рамићи истакао да без развоја привреде нема јаког града.

Према његовим ријечима потребно је одредити приоритете, како би се јасно знало који су то основни кораци који се морају учинити, саопштено је из Градске управе.

"Ово је још један од корака у реализацији идеје о оснивању центра за оспособљавање радника за потребе привреде. Разговарамо са домаћим и иностраним привредним субјектима и већини је квалификована радна снага проблем", рекао је Талић.

Савјетник у Привредној комори Републике Српске Давид Пијегацки рекао је да пословна зона у Рамићима има велики потенцијал.

Пијегацки, који ради на пољу унапређења капацитета коморе за припрему и реализацију пројекта и пружању подршке привредним друштвима за извоз на инострано тржиште, сматра да постоји простор да се реализују значајни пројекти.

Он је навео да је потребно урадити студије у којима ће се прецизирати јасни циљеви ипотребе, да би се могло прећи на реализацију.

Директор Градске развојне агенције Марио Милановић је истакао да је главни разлог посјете пословној зони процјена стања управне зграде, која има потенцијал да прерасте у индустријски тренинг центар и старт-ап фабрику.

"Дошли смо да бисмо се увјерили који би наредни кораци могли бити учињени када је ријеч о реконструкцији и поправци објекта. Уз подршку предсједника Скупштине града и градоначелника процијенићемо да ли нам се та инвестиција исплати", рекао је Милановић.

Извор: Срна