latinica  ћирилица
26/11/2017 |  08:45 ⇒ 09:47 | Аутор: РТРС

Одложен експеримент човјека који жели да докаже да је Земља равна (ВИДЕО)

Шездесетједногодишњи возач лимузине Марк Хјуз, који планира да докаже да је Земља равна, саопштио је да је лансирање његове ракете одложено за сљедећу недјељу.
Марк Хјуз - Фото: Screenshot/YouTube
Марк ХјузФото: Screenshot/YouTube

Како Хјуз наводи, лансирање, које је првобитно требало да буде одржано у суботу, помјерено је за сљедећу недјељу јер није успио да добије све дозволе од америчке Федералне управе за авијацију, преноси Вашингтон пост.

Хјуз и даље планира да прелети једну миљу (1.6 километара) изнад напуштеног града Амбоја у Калифорнији брзином од 800 километара на сат, с тим што ће лансирање ракете бити извршено на приватном посједу.

Хјуз је лично направио ракету, са циљем да са висине докаже да је Земља равна, а на пројекат је до сада потрошио 20.000 долара.

"Да нисам смртно уплашен, био бих идиот. Али, волим да радим необичне ствари које се нико други не би усудио да уради", рекао је.

Иначе, Мајк одбија да вјерује у научне доказе и истинитост о Земљином правом облику.

“Не вјерујем у науку. Разумијем се у аеродинамику и начин на који се ствари крећу кроз ваздух. Али то није наука, то је обична формула. Нема разлике између науке и научне фантастике“, изјавио је за АП.

Извор: Агенције