latinica  ћирилица
24/11/2017 |  17:49 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Град Зворник суфинансира трошкове једне процедуре вантјелесне оплодње (ВИДЕО)

Град Зворник суфинансира трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње брачним паровима са проблемом стерилитета. Пројекат се реализује већ седам година, а ове године за ову намјену издвојено је 20.000 КМ из буџета.
Зворник: Новчана помоћ за покушај вантјелесне оплодње - Фото: РТРС
Зворник: Новчана помоћ за покушај вантјелесне оплодњеФото: РТРС

Четири брачна пара, који годинама чекају на потомство, испунила су услове конкурса. Нови процес вантјелесне оплодње за парове представља још једну шансу да се остваре као родитељи.

"Замислите кад вам неко нешто тако помогне и учини. Немамо ријечи да кажемо колико испуњава наше срце и нашу срећу овај поступак који је урадио градоначелник", истакла је Николина Оро, оснивач Удружења породица са проблемом стерилитета "Бебе 1" Зворник.

У протеклих седам година Градска управа је за суфинансирање процеса вантјелесне оплодње издвојила 150.000 КМ, а рођено је седам беба.

"Чинимо све да то буде другачије и да се млади Зворничани рађају. Жеља свију нас је да нас буде више на овим просторима, да се дјеца рађају јер подједнака је то борба, као и све друге за наш опстанак и останак", рекао је Зоран Стевановић, начелник општине Зворник.

У посљедњих седам година захваљујући процесу вантјелесне оплодње, чије су трошкове финансирали сами родитељи, у Зворнику је рођено још 35 беба.