latinica  ћирилица
24/11/2017 |  13:39 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

Отворен Међународни сајам спорта, учествује и Српска

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић данас је у Београду свечано отворио Шести међународни сајам спорта под слоганом "Србија, земља спорта", на којем своје активности и пројекте представља и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.
Београд, Сајам спорта - Фото: СРНА
Београд, Сајам спортаФото: СРНА

Удовичић је на церемонији отварања рекао да Србија поставља спортске стандарде и захвалио спортистима, за које је рекао да чине успјешан тим Србије.

Он је подсјетио да је ова спортска година, са 28 освојених медаља, била рекордна и обећао да ће наредна бити још боља.

"Као што сам прошле године обећао да ће 2017. година бити рекордна, тако кажем и за 2018. Победили смо сами себе, не такмичимо се са другима, већ са самим собом. Ми постављамо стандарде, наши спортисти су шампиони сваки дан. Били смо домаћини европских првенстава у рвању и атлетици, као и многих других", подсјетио је Удовичић.

Олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек захвалио је на подршци и додао да иза освојених медаља стоји велики уложени труд. "Надам се да наши успеси мотивишу младе да се баве спортом и праве успехе као ми", рекао је Штефанек.

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске на овогодишњем сајму спорта представља пројекте "Мала школа спорта" и "Мале олимпијске игре", као и спортску инфраструктуру и капацитете Српске.

Предвиђено је да током Сајма буде одржан низ састанака са спортским радницима и савезима Србије, као и потписани споразуми о сарадњи куглашких, стрељачких, бициклистичких и карате савеза Српске и Србије.

На Сајму ће у наредна два дана бити представљене и Европске универзитетске игре, које ће бити одржане у Београду 2020. године.

На централним површинама постављени су терени за кошарку, рукомет, бадминтон, тенис, као и модификовани "кавез" за софтбол, бејзбол и крикет, а посјетиоцима су на располагању бесплатни здравствени прегледи, те низ других садржаја.

Сајам спорта ће трајати до недјеље, 26. новембра.

Извор: Срна