latinica  ћирилица
24/11/2017 |  12:56 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Малешевић-Арлов: Седми пројекат "Спојимо дјецу Космета и Српске"

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији, Милорад Арлов и Дане Малешевић министар Просвјете и културе у Влади Републике Српске данас су у кабинету министарства разговарали о седмом пројекту за долазак дјеце са Косова и Метохије у Републику Српску.
Малешевић и Арлов - Фото: РТРС
Малешевић и АрловФото: РТРС

Седми пројекат Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске биће реализован од 16. до 23. јуна 2018.године. Министарство као и претходних година подржава овај значајан проојекат помоћи срској дјеци и њиховим породицама на Косову и Метохији.

- Разговарали смо и о нашим хуманитарним акцијама помоћи болесној дјеци на сјеверу Косова и Метохије која траје преко хуманитарног броја 1412 до 30. новембра и жирално до краја године, о прикупљању средстава за божићне пакетиће широм Косова и Метохије. Ове године кренули смо раније са организацијом седмог пројекта јер сматрамо да ће идуће године у Републику Српску са КиМ доћи највише дјеце до сада, рекао је Милорад Аров, предсједник Одбора.

Већ су пријавиле своје учешће по први пут општине Вишеград и Челинац. Свечани дочек младих гостију са КиМ,
16.јуна у Андрћграду у Вишеграду.

- Драго нам је што министарство просвјете и културе Републике Српске подржава све наше хуманитарне акције и пројекте помоћи нашем народу на Косову и Метохији. Хвала на томе што тако висока институција и министар Дане Малешевић има разумјевања за наш народ и српску дјецу на Космету, поручио је Арлов.

Овај седми пројекат и хуманитарну акцију нашем Одбору благословио је и његова Светост Патријарх српски г. Иринеј 07.септембра у Двору Српске Патријаршије у Београду

О седмом пројекту предсједник Одбора, Милорад Арлов сатати ће се у Београду у уторак 28,новембра наредне седмице у палати Србија у 10.часова са Жељком Јовићем замјеником Канцеларије за КиМ у Влади Србије. Ова висока
институција већ годинама подржава долазак дјеце са Космета у Републику Српску.