latinica  ћирилица
24/11/2017 |  12:56 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Почела реконструкција родне куће Бранка Ћопића

У Хашанима, општина Крупа на Уни, данас је почела реконструкција родне куће књижевника Бранка Ћопића, за шта је Влада Азербејџана издвојила 26.000 евра.
Крупа на Уни, рекострукција родне куће књижевника Бранка Ћопића - Фото: СРНА
Крупа на Уни, рекострукција родне куће књижевника Бранка ЋопићаФото: СРНА

Начелник општине Младен Кљајић рекао је Срни да је извођач данас почео радове чија ће диманика зависити од временских услова.

"Ово је јако значајна вијест за нашу општину, било је крајње вријеме да се са приче пређе на посао и да се обнови родна кућа књижевника Бранка Ћопића", рекао је Кљајић.

Он је навео да се реконструкција обавља према пројекту Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Бањалука.

"Захваљујемо српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу чијим ангажманом су обезбијеђена средства", рекао је Кљајић.

Према његовим ријечима, након реконструкције, у другој фази планирано је и уређење простора око Ћопићеве родне куће.

"Реконструкција ће бити обављена по пројекту, а за радове недостаје 10.000 КМ. Надамо се да ће у међувремену бити обезбијеђена и ова средства", каже Кљајић.

Скупштина општине Крупа на Уни прихватила је 27. септембра донацију Амбасаде Азербејџана од 26.000 евра за изградњу родне куће књижевника Бранка Ћопића.

Амбасада Азербејџана се први пут званично обратила општини Крупа на Уни дописом у јулу са обавјештењем да је направљена процјена вриједности пројекта од 26.000 евра, те да је компанија "Бенкос Босна" из Добоја спремна за реализацију.

Извор: Срна